Blad verzamelen in bladkorven

De herfst is begonnen en dat betekent veel afgevallen blad in tuinen en op de weg. Ook bomen die de gemeente onderhoudt, verliezen hun blad in uw tuin of voor uw deur. Daarom plaatst de gemeente elk jaar bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Volgende week staan ze er weer! De bladkorven blijven staan tot half december.

Service voor inwoners

U kunt de korven gebruiken voor al het blad dat van de gemeentelijke bomen waait. De gemeente plaatst de bladkorven om overlast van bladeren zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doen zij als service naar de inwoners. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen blad- of tuinafval in de korven doet. Dit hoort in uw groene container.

Goede verdeling bladkorven
Het kan zijn dat u een stukje moet lopen of rijden om uw bladafval kwijt te kunnen. Zie de bladkorven als een brenglocatie, net als de glas- blik- en textielcontainers. Bij de plaatsing van de bladkorven kijken ze naar een goede verdeling over de gemeente. Maar ook de bereikbaarheid en het aantal gemeentelijke bomen op een plek, spelen mee bij de verdeling. Ze veranderen het aantal bladkorven of de plekken verder niet.

Waar komen de bladkorven te staan?
De bladkorf bij de Amaliahof is vorig jaar weinig gebruikt. Dit jaar zetten ze de korf daarom op een andere plek. In wijk Noord staan veel gemeentelijke bomen, maar geen bladkorven. Bewoners van wijk Noord mogen het blad naar de kant van de weg vegen. Dit ruimt de gemeente op. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle plekken op www.ermelo.nl/bladkorven.