Bomenkap door droogte in de gemeente Ermelo

Vanaf donderdag 25 juni worden in bosgebied Ruigeveld enkele bosvakjes met douglassparren gekapt.

Ook op enkele plekken langs de Staringlaan en in het bosgebied Haspelberg worden bomen gekapt. De te kappen bomen zijn met verfstippen gemerkt.

Bomen hebben veel last van de droogte
Door de langdurige aanhoudende droge periodes krijgen de bomen veel te weinig water. De bomen zijn volledig afhankelijk van het regenwater, maar dat water zakt niet door naar de boomwortels. Met name naaldbomen zijn door de droogte aan het verdorren en gaan zo goed als zeker dood. Zelfs als er nu genoeg water valt.

Voordat we gaan kappen controleren we de omgevingVan tevoren kijken we de omgeving van de te kappen bomen goed na op vogelnesten, mierenhopen en holen. Als we deze vinden dan worden daar geen bomen gekapt; we bedenken dan een andere oplossing.

Werkzaamheden en veiligheid
De bomen worden met de hand gezaagd met een motorkettingzaag. In de directe omgeving is de machine tijdens gebruik te horen. Wij proberen de overlast voor u als bezoeker van het bos tot een minimum te beperken. Voor de veiligheid vragen we u om plekken waar wordt gewerkt tijdelijk even te mijden.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de bosbeheerder, de heer H.J. (Henk Jan) Zwart via h.zwart@ermelo.nl of via ons telefoonnummer (0341) 56 73 21.

Beelen Haardhout en Houthandel Hierden

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-51113955

Meer info