Boomfeestdag gevierd op het groene schoolplein van de Bernhardschool in Ermelo

De gemeente Ermelo doet dit jaar weer mee aan de ‘De Nationale Boomfeestdag’. De Nationale Boomfeestdag krijgt ieder jaar veel landelijke aandacht. Belangrijk, want zo wordt van jongs af aan geleerd dat bomen een belangrijk onderdeel uitmaken van onze leefomgeving. Het thema van dit jaar is “BOMEN maken GEZOND”.  (Bekijk de video).

Wethouder Leo Van der Velden en burgemeester Dorine Burmanje hebben samen met leerlingen van groep 6 op woensdag 10 november (fruit)bomen geplant op het vernieuwde groene schoolplein van de Bernhardschool



Deze locatie is niet zomaar gekozen. Want het schoolplein van de Bernhardschool onderging dit jaar een metamorfose. Van een plein met 1500 tegels naar een groen plein met natuurlijke elementen, beplanting en een wadi. Een wens van de leerlingen ging hiermee in vervulling. 

De leerlingen uit groep 6 hebben zelf een ontwerp gemaakt van het schoolplein. Zij hebben hierbij hulp gekregen van online tuincoach Wim den Oudsten. Door middel van een aantal moonboards is er een mooi groen schoolplein to stand gekomen.

In de herfstvakantie hebben leerlingen en ouders alle tegels eruit gehaald en 1500 plantjes gepoot. Hierdoor hebben ze aardig wat geld bespaard. Het schoolplein is ingericht op het huidige klimaat, zo wordt er regenwater opgevangen, wat uitkomt in het "beekje" op het schoolplein, en zorgen de bomen ervoor dat er genoeg schaduw op het schoolplein is. Binnenkort wordt er nog een klimtorenwand geplaatst.

Boomfeestdag Ermelo 2021 Bernardschool