Bouw parkeergarage bij Markt in Ermelo van de baan

Harry Schipper – De plannen voor de bouw van een (demontabele) parkeergarage aan de Chevallierlaan bij de Markt zijn voorlopig van de baan.

Wethouder Laurens Klappe heeft dat bekendgemaakt, nadat afgelopen week alle zes raadsfracties per brief vraagtekens hebben geplaatst bij het collegevoorstel om een parkeergarage te bouwen.

Ook starten omwonenden en sympathisanten vrijdag een petitie tegen de bouw, die in amper vijf dagen al bijna negenhonderd keer werd ondertekend.

De ontwikkelaars die hun bedrijven Plus en Aldi de Marktzijde willen uitbreiden, met daarbij de komst van nieuw te bouwen Action eisten in ruil voor deze fikse oppepper voor het dorpscentrum van de gemeente contractueel minimaal 360 parkeerplaatsen. Inmiddels hebben zij hun parkeereisen afgezwakt. In een brief aan het college laten ze nu weten dat wat hen betreft een gebouwde parkeervoorziening niet noodzakelijk is. Met extra (lang) parkeren achter het gemeentehuis of bij de Hoge Riet kunnen zij ook leven, stellen ze nu. Het liefst zien ze dat de gemeente grond koopt achter het gemeentehuis en daar parkeerplaatsen realiseert.

De Ermelose gemeentebestuur zat met de eisen van de ontwikkelaars in hun maag, omdat ze het geëiste aantal parkeerplekken op de Markt niet kon realiseren zonder daarvoor een aantal mooie bomen te moeten kappen. Daar stak de raad eerder dit jaar een stokje voor. Om de bomen te sparen resteerde volgens B en W als enige mogelijkheid de bouw van een parkeergarage aan de noordzijde van de Chevallierlaan. Al moesten voor dit plan ook weer een 64-tal bomen wijken.

De plannen voor de bouw van de parkeergarage zouden de komende weken door de Ermelose politiek besproken worden, maar zijn door het college nu vlotjes van de agenda gehaald. Er wordt nu nagedacht om bij een overvolle Markt de grasstroken aan de Chevallierlaanzijde langs het gemeentehuis te benutten om te parkeren. 

Markt Ermelo parkeerplaats
(Foto Markt Ermelo gemaakt door Progressief Ermelo)