Bouw tijdelijke woningen Beemdweg in Ermelo op stoom

Door Harry Schipper – Doordat niemand bezwaren heeft ingediend of beroep aangetekend tegen de bouw, schiet het nu flink op met de bouw van tijdelijke woningen aan de Beemdweg 17 in Ermelo.

Deze week begint de bouwrijpfase, waarna de kant-en-klare woonunits worden geplaatst en het terrein woonrijp kan worden gemaakt

De gemeente verwacht dat de eerste bewoners in januari van het volgend jaar hun woningen kunnen betrekken.
 
Dat is best vlot als bedacht wordt dat de gemeenteraad op 13 november 2019 heeft ingestemd met de aankoop van de grond aan de Beemdweg. Daarna zijn er onderzoeken uitgevoerd die nodig waren voor de ruimtelijke onderbouwing en het inrichtingsplan die horen bij de uitgebreide omgevingsvergunning. Daar kwamen geen zienswijzen op, dus kon de gemeente een definitieve vergunning verlenen.
 
Voordat met het bouwrijp maken kon worden begonnen, heeft de gemeente eerst een aantal illegale schuurtjes op het terrein verwijderd. Nu dit is gebeurd, kan het graafwerk beginnen. De grond moet worden verbeterd voor de bomen en het groen dat er straks komt. Ook moeten er rioolbuizen, kabels en leidingen worden aangelegd.
 
Daarna worden de woningen geplaatst. Die zijn al in de fabriek gemaakt en hoeven dus alleen maar te worden geplaatst. Als daarna de lantaarnpalen worden geplaatst, plus een fietsenhok, kan de bestrating worden gelegd en de bomen en het groen worden aangeplant.
 
De nieuwe tijdelijke woningen worden straks verhuurd door woningcoöperatie Uwoon.

Beemdweg 17 Ermelo afbeelding Google
(Afbeelding Google)