Bouw zonnepark Schaapsdijk in Ermelo feestelijk gestart

Op 14 oktober legde wethouder Van der Velden het eerste paneel van zonnepark Schaapsdijk. Het park wordt vanaf eind 2021 gebouwd. Het zal duurzame elektriciteit opwekken voor ruim 2.300 huishoudens. Ontwikkelaar Statkraft ontwikkelt en bouwt het zonnepark, en doet straks ook het beheer. 

Grote stap vooruit

Het zonnepark komt in het buitengebied van de gemeente Ermelo, tussen de A28 en het buurtschap Horst. Het park is 8,85 hectare groot. Daarvan wordt 3,75 hectare bedekt met zonnepanelen. De gemeente Ermelo wil in 2035 klimaatneutraal zijn, en in 2030 energieneutraal. Dat moet duurzaam gebeuren. Met dit zonnepark zetten we een grote stap in die richting. 

Natuurvriendelijk beheer
Tussen de rijen zonnepanelen komen ruime groenzones. Er is dus genoeg ruimte voor regenwater en zonlicht om de bodem gezond te houden. Het zonnepark wordt natuurvriendelijk beheerd, zonder bemesting. We zaaien het in met kruiden- en bloemenmengsel, en er komt een insectenhotel. 

Ermeloërs doen mee 
Het ontwerp van het zonnepark is samen met de gemeente en omwonenden gemaakt. Inwoners kunnen ook financieel meedoen aan het project. De ontwikkelaar geeft obligatieleningen met een rente uit. Inwoners van Ermelo kunnen zich via de website van Statkraft aanmelden.

(Foto gemeente Ermelo)