Campagne Gezondtussend'ooren

Afgelopen donderdag was wethouder gezondheid, de heer de Haan samen met Heel Ermelo Beweegt aanwezig bij kinderdagverblijf Prokino. 

Dit bezoek stond in het teken van de JOGG - Jongeren op Gezond Gewicht - campagne Gezondtussend’ooren. Samen met de buurtsportcoaches maakten de kinderen van fruit en groente leuke figuurtjes en konden ze deze aansluitend lekker oppeuzelen.

Daarnaast overhandigde de heer de Haan aan mevrouw Spanjer, regiodirecteur van Prokino het eerste boekje Gezondtussend’ooren voor alle ouders. Verder kunnen ouders een grappige foto maken van hun kids met de display die ook werd overhandigd aan mevr. Spanjer.
 
In januari en februari is Heel Ermelo Beweegt actief met de JOGG campagne ‘Gezondtussend’ooren’.  Heel Ermelo Beweegt is onderdeel van Interactie Sportbedrijf. “Met deze campagne helpen we ouders van jonge kinderen op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes”, aldus JOGG regisseur Marjo de Groot. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je op diverse plekken de campagne tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is! Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken met jonge ouders worden ouders op weg geholpen.
 
Wil je graag advies welk tussendoortje je kunt maken en geven aan je kids? Kom naar de Supermarkt Safari op woensdag 22 januari om 09:30 uur. Voor meer informatie kijk op www.interactie-ermelo.nl en schrijf je in!