College Ermelo stelt ontwerp omgevingsvisie vast

Hoe ziet Ermelo er in de toekomst uit? En wat zijn de ambities en doelen voor de leefomgeving? In de omgevingsvisie Ermelo komt te staan wat de ambities zijn voor de langere termijn. Het college heeft nu de ontwerp omgevingsvisie vastgesteld. In augustus en september kan iedereen de ontwerp omgevingsvisie inzien en reageren.

Het opstellen van een omgevingsvisie voor de hele gemeente Ermelo is onderdeel van de Omgevingswet die op 1 juli 2022 ingaat

De omgevingsvisie is een langetermijnvisie voor de leefomgeving. Zowel fysieke als sociale thema's krijgen hierin een plek. In de omgevingsvisie maakt de gemeente een integrale afweging. Dat wil zeggen dat de gemeente kijkt naar alle beleidsterreinen en die met elkaar verbindt. De omgevingsvisie is het document dat richting gaat geven aan ontwikkelingen in de toekomst.

Ontwerp omgevingsvisie Ermelo
Het ontwerp van de omgevingsvisie is tot stand gekomen met inbreng van organisaties en inwoners. Tijdens verschillende digitale gesprekken hebben organisaties aangeven wat zij belangrijk vinden. Inwoners hebben via een digitale vragenlijst begin dit jaar meegedacht over de toekomst van Ermelo. Mede door de inbreng van de meer dan duizend deelnemers is het ontwerp tot stand gekomen. 

Ter inzage legging
In de maanden augustus en september ligt de omgevingsvisie ter inzage voor iedereen. De gemeente zal op de gemeentepagina in het Ermelo’s Weekblad en via de website www.ermelo.nl informeren op welke manier u het ontwerp kunt bekijken en hoe u kunt reageren. Na de inzageperiode reageert de gemeente op alle zienswijzen. Die reacties neemt de gemeenteraad mee bij het bespreken en behandelen van de
omgevingsvisie Ermelo.