College Ermelo stemt in met tijdelijke woonruimte Beemdweg 17

Het college ging op 2 februari 2021 akkoord  met de ontwerpvergunning voor 21 tijdelijke woonunits aan de Beemdweg 17 in Ermelo. Vanaf 4 februari 2021 ligt de ontwerpvergunning uitgebreide omgevingsvergunning ter inzage. 

Belanghebbenden kunnen tot woensdag 17 maart een zienswijze indienen. De woonunits zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar en mensen die door omstandigheden dringend op zoek zijn naar een woonruimte

Met de tijdelijke huisvesting voldoet de gemeente aan de vraag naar woonruimte voor jongeren in Ermelo. De woonunits zijn voor 1-persoonshuishoudens. Na 15 jaar loopt het project af en zal het terrein weer leeg worden opgeleverd. Op het terrein staat ook een boerderij. Dit is een beeldbepalend gebouw uit 1925. Dit jaar wordt er verder gekeken hoe de boerderij past in het project tijdelijke huisvesting.

Natuur- en groeninclusief bouwen
Bij de inrichting van het plan passen we natuur- en groeninclusief bouwen toe. Dit behoudt en verbetert  de biodiversiteit. We planten inheemse boomsoorten en struiken. Inheemse soorten zijn planten die van oorsprong in Nederland voorkomen. Verder plaatsen we vogelhuisjes en vleermuiskasten. In het plan houden we  rekening met waardevolle beplantingen. De meerstammige beuken aan de rand van het projectgebied blijven behouden.

Het terrein ontwikkelden we samen met omwonenden en UWOON
De inrichting van het terrein ontwikkelden we samen met een klankbordgroep. In de klankbordgroep zitten omwonenden, vertegenwoordigers van de gemeente en UWOON. De verwachting is dat UWOON de woonunits eind 2021 gaat verhuren.