College start met in kaart brengen mogelijkheden grootschalige woningbouw in Ermelo

Het College van Ermelo zet, met het starten van een onderzoek naar mogelijke locaties voor grootschalige woningbouw, de eerste stap in de uitvoering van de motie ‘zoekzones grootschalige woningbouw’ van mei 2021.

Uitwerking motie van de gemeenteraad 

Met het aannemen van de motie ‘zoekzones grootschalige woningbouw’ door de gemeenteraad in mei 2021 kreeg het college de opdracht om zoekzones voor grootschalige woningbouw in kaart te brengen, en voor deze zones een onafhankelijke stedenbouwkundige visie te laten ontwikkelen. Het college heeft op 3 augustus de aanpak voor de eerste stap voor de uitvoering van deze motie vastgesteld. 

Stap 1: onderzoek 
In de eerste fase wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn. Waar kan vanuit landelijk, provinciaal en lokaal beleid gebouwd worden, en hoeveel woningen? Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat nu mogelijk is, maar ook naar de invloed die de gemeente heeft om daar (waar gewenst) haar eigen beleid aan te passen. Een, nog te selecteren, externe partij doet het onderzoek en de uitkomsten bepalen het vervolg. Vanuit de gemeente Ermelo is een begeleidingsgroep gevormd met afvaardiging vanuit de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie.