College stemt in met ontwerp Nieuw Sportcentrum in Ermelo

Het college Ermelo stemt in met het definitieve ontwerp van het nieuwe sportcentrum aan de Zanderij. Het ontwerp gemaakt door architectenbureau Faulkner Browns wordt nu technisch uitgewerkt.

Het nieuwe sportcentrum met vier multifunctionele sportzalen en een zwembad past binnen de omgeving

Zo maken ze gebruik van natuurlijke materialen en een sfeervolle zachte verlichting. Het duurzame gebouw krijgt een uitnodigend karakter en een gezellige horeca.

Start bouw in najaar 2021
Door de stikstofproblemen heeft de bouw vertraging gekregen. Het bestemmingsplan moet nog worden vastgesteld. Zee verwachten dat dit in augustus 2021 gaat gebeuren. Daarna starten ze in oktober of november 2021 met de bouw.  

Meedenken over de buitenruimte
Voor de buitenruimte maakt de landschapsarchitect een voorontwerp. In het voorontwerp zijn parkeren en de ontsluiting met de Oude Telgterweg belangrijke punten. De gemeente vraagt betrokkenen en omwonenden om mee te denken. Belangrijk voor de buitenruimte zijn verkeersveiligheid, sociale veiligheid en een groene, aantrekkelijke en speelse invulling

Deuren open in 2023
De bouw van het sportcentrum en in de invulling van de buitenruimte gaat nog wel anderhalf jaar duren. De gemeente hoopt dan in het eerste kwartaal van 2023 de deuren van het sportcentrum te openen.