College van B&W Ermelo stelt stedenbouwkundigplan vast voor Landgoed Veldwijk Deelgebied A

Deelgebied A ligt tussen de Horsterweg, Klinkertlaan en Oude Nijkerkerweg. Hier stonden onder andere de wasserij en kwekerij. NCB Projectrealisatie en Van de Kolk Bouw (verenigd in Slingerpark B.V.) (her)ontwikkelen dit gebied tot een woonwijk met 100 woningen. Buro Maan maakte hiervoor een stedenbouwkundigplan. Dit plan is gedeeld met omwonenden en nu vastgesteld door het college.

Het stedenbouwkundig plan leggen we voor aan de gemeenteraad 

Als de gemeenteraad instemt met het plan, kan de ontwikkelaar verder met het maken van een bestemmingsplan en de bouwplannen voor Slingerpark Ermelo. Meer informatie over het project staat op www.slingerparkermelo.nl

Samen met GGz Centraal herontwikkelen we Landgoed Veldwijk
GGz Centraal speelt in op maatschappelijke veranderingen en investeert in eigentijdse zorggebouwen. In 2018 stelde de gemeenteraad de structuurvisie ‘Landgoed Veldwijk & De Hooge Riet vast. Het geeft een toekomstbeeld voor het landgoed. Als uitwerking daarvan maakte GGz Centraal een Masterplan en Beeldregieplan. Deze plannen keurde de gemeenteraad in december 2019 goed. Het Masterplan verdeelt het landgoed in vier deelgebieden. In het plan staan de regels voor de ontwikkeling van deze gebieden. Voor deelgebied A (Veldwijk West) is dit woningbouw.

Landgoed Veldwijk