College wil Ermelo promoten met Romeinse geschiedenis

Door Maarten Westerduin - Het college in Ermelo wil meer doen om de Romeinse geschiedenis in de omgeving zichtbaar te maken voor bezoekers. Nu de gemeente zich bij Het Romeinennetwerk heeft aangesloten, zal het samen met andere gemeenten geld investeren om op 18 mei ‘de Romeinse bruiloft’ op poten te zetten.

Bij het Romeinennetwerk zijn onder meer gemeenten, historische en archeologische verenigingen, erfgoedorganisaties en musea aangesloten.

De gemeente Ermelo heeft museum Het Pakhuis de opdracht gegeven om het evenement, waarin een Romeinse bruiloft zal worden nagespeeld, uit te voeren.
 
Belangrijk
Volgens wethouder Hans de Haan is het evenement, waar een bescheiden 1000 euro mee gemoeid is, toch belangrijk: ,,Misschien stelt zo’n bruiloft niet heel veel voor, maar het past in een groter geheel. We vinden het van belang om met name het Romeinse element in Ermelo te promoten. Het is belangrijk voor de algemene uitstraling van Ermelo, maar ook voor Het Pakhuis.’’
 
Groevenbeek Klassiek
Het past volgens De Haan in het beleid van dit college om Ermelo breder op de kaart te zetten. ,,Dit is niet het enige dat in dat opzicht organiseren’’, verwijst De Haan naar Groevenbeek Klassiek, een concert dat zich in de tuin van Oud Groevenbeek. ,,Dat is helemaal gratis en er komen 5000 mensen op af.’’
 
Loftrompet
Voor Het Pakhuis wil De Haan graag reclame maken: ,,Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wij zijn als college heel erg tevreden met de rol die Het Pakhuis op zich neemt. Voor zo’n betrekkelijk klein museum wordt er echt heel veel gedaan en de tentoonstellingen zijn echt aansprekend.’’ Op dit moment is er in Het Pakhuis nog een tentoonstelling van de wolf op de Veluwe te zien.