Cultuur van en voor ons allemaal

In de komende jaren gaat de gemeente Ermelo samen met culturele organisaties vol enthousiasme aan de slag met cultuur. Het gezamenlijk doel is iedereen in Ermelo cultuur laten ervaren. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met nieuw beleid voor de cultuursector van Ermelo: de Cultuuraanpak 2021-2024.  

In de cultuuraanpak staan de ambities en concrete acties voor 2021 – 2024 

In de komende jaren vindt de gemeente drie dingen belangrijk. Ten eerste willen ze cultuur voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk maken. Iedereen in hun samenleving moet ermee in aanraking kunnen komen. Ten tweede moet cultuur leiden tot meer ontmoeting en meer samen beleven. En als laatste willen ze met cultuur bereiken dat Ermelo nog aantrekkelijker wordt voor inwoners en bezoekers.

Dit vertalen ze naar concrete acties waar ze komende jaren aan gaan werken zoals: 
  • Meer muziek in Ermelo, door organiseren van concerten en meer muziek in de klas.
  • Een doelgroepenonderzoek zodat we weten waar de behoeften liggen.
  • Het actief delen van  het ‘Verhaal van Ermelo’. Hiermee vergroten we de kennis over de bijzondere geschiedenis van Ermelo. En krijgt het de aandacht die het verdient.
  • Door gezamenlijke promotie van alle activiteiten en evenementen
De gemeente werkt samen met de culturele sector  
De gemeente Ermelo werkt samen met Cultuur Platform Ermelo. In dit platform komen culturele organisaties samen. Een goed voorbeeld van deze samenwerking is het samen opstellen van de Cultuuraanpak. Hierin staan een aantal foto ’s met bijpassende dichtregels van lokale kunstenaars Johanna Minaard (fotograaf) en Sarah Scholts (dorpsdichter). In de regio werkt de gemeente ook samen, bijvoorbeeld in het Cultuur- en Erfgoed pact.

Cultuur
(Foto Gemeente Ermelo)