De bladkorven worden weer geplaatst

De herfst is weer begonnen en dat betekent veel herfstblad in tuinen en op de weg. Ook bomen die door de gemeente worden onderhouden, verliezen hun blad in je tuin of voor je deur.

Daarom plaatsen wij elk jaar, in de herfst, bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Eind van deze week staan ze er weer! De bladkorven blijven staan tot half december.

Service voor inwoners

Voor al het blad dat van de gemeentelijke bomen waait, kun je de bladkorven gebruiken. Overig groen en ander afval hoort niet in de korven thuis. Wij plaatsen de bladkorven om overlast van herfstbladeren die van de gemeentelijke bomen afkomstig zijn, zo veel mogelijk te voorkomen. Dit doen wij als service naar de inwoners. Het is niet de bedoeling dat je je eigen blad- of tuinafval in de korven achterlaat. Dit hoort in je groene container. De bladkorven worden wekelijks geleegd.

Verdeling bladkorven

Het kan zijn dat je een stukje moet lopen of rijden om je bladafval kwijt te kunnen. Zie de bladkorven als een brenglocatie, net als de glas- blik- en textielcontainers. Bij de plaatsing van de bladkorven is gekeken naar een gelijkmatige verdeling over de gemeente. Maar ook de bereikbaarheid en het aantal gemeentelijke bomen op de locaties spelen mee bij de verdeling. We veranderen het aantal bladkorven of de locaties verder niet.

Wijk Locatie

West
Lange Haeg bij Kolevaarserf t.o. nr. 65
Achtschepel/ Rutgerskamp
Reigerstraat t.o. nr.  50
Meerkoetstraat t.o. nr. 27
Tuinfluiterstraat/ Telgterweg t.o. nr. 97
Lijsterlaan t.o. nr. 35
Kievitsstraat t.o. nr. 77
Eksterstraat t.o. nr. 84
Koperwiek op gazon
Telgterweg/ Wiekslag

Zuid
IJsbaanweg t.o. nr. 44
Bloemfontein t.o. nr. 60
Kanoweg t.o. nr. 63
Grote Bloemkamp/ Oude Telgterweg t.o. nr 7-9
Ds. Medenbachweg/ Oude Telgterweg
Kerkbrink op gazon bij kerk
Dirk Staalweg/ Groeneweg, hoek parkeerterrein

Oost
Jasmijnweg t.h.v. nr. 36
Hoge Wal t.o. nr. 64
Veluws Hof  t.o. nr. 40
Veldweg t.o. nr. 30

Noord-Centrum
Horsterweg op Arie van der Meijdenplantsoen
Lelielaan bij monument '40-'45

Veldwijk
Van de Berghlaan/ Van de Hooplaan