De bouw van de nieuwe Dialoog in Ermelo gaat van start

Dinsdag 21 september tekenden wethouder Hans de Haan en directeur Wim Prins van Prins Bouw het bouwcontract voor de verbouwing en renovatie van de Dialoog in Ermelo.

Prins Bouw met vestigingen in ’t Harde, Ermelo en Vorchten, is een regionaal georiënteerd familiebedrijf

Een ambitieus bouwbedrijf met aandacht voor mens en milieu. “We zijn blij dat we een regionaal bouwbedrijf in de arm kunnen nemen voor deze prachtige opdracht. De nieuwe Dialoog wordt het culturele hart van Ermelo. Een inspirerende en gezellige plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Dé plek voor activiteiten op het gebied van cultuur en welzijn”, aldus wethouder Hans de Haan.

De wethouder is enthousiast. “Afgelopen maanden is de oude Dialoog gesloopt. Nu kunnen we echt beginnen met de opbouw van het nieuwe open en transparante gebouw. Het wordt straks een heel ander aanzicht. We gebruiken veel glas. Je kunt zo door het gebouw heen kijken en zien dat er van alles gebeurt. Want je kijkt gelijk op de centrale hal. Dé ontmoetingsplek, toegankelijk voor iedereen. Want al onze inwoners en bezoekers moeten zich welkom kunnen voelen.”

De nieuwe Dialoog krijgt multifunctionele zalen
De zalen in de nieuwe Dialoog zijn straks voor meerdere doelen en door verschillende organisaties te gebruiken. Sport- en cultuurbedrijf Interactie gaat ze verhuren. Voor Stichting Welzijn Ermelo, de bibliotheek Noordwest Veluwe en het theater zijn er wel vaste plekken. Maar de rest is dus multifunctioneel. Ook de nieuwe raadszaal. Deze kan straks ook gebruikt worden voor andere vergaderingen en natuurlijk als trouwzaal. De nieuwe raadszaal wordt een open ruimte met glazen wanden en komt op de nieuw te bouwen verdieping.

De nieuwe Dialoog wordt een duurzaam gebouw
Ze gebruiken geen gas meer om de nieuwe Dialoog te verwarmen. Ze verwarmen en koelen de nieuwe Dialoog met de warmte-koude-opslag-installatie (WKO). Deze staat naast het gemeentehuis. De WKO zorgt ook voor verwarming en koeling van het gemeentehuis. Daarnaast leggen ze zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken. En veel van de oude materialen zoals hout, verwerken ze weer in het nieuwe interieur, bijvoorbeeld op de wanden, in het maatwerkmeubilair en op de plafonds. Ook gebruiken ze het oude meubilair.

In het voorjaar van 2022 is de bouw klaar
ze verwachten dat de nieuwe Dialoog in het voorjaar van 2022 haar deuren opent. De renovatie van de theaterzaal is al klaar. Deze zaal is via een tijdelijke ingang aan de Chevalierlaan te bereiken. 

De Dialoog Ermelo
(artist impression - gemeente Ermelo)