De scholen beginnen weer! Houd het veilig

Volgende week beginnen de scholen weer! Het wordt dan drukker op de weg en dat is voor iedereen even wennen. Niet alleen voor de kinderen en jongeren in het verkeer, maar ook voor automobilisten.

Helpt u mee om de scholieren veilig naar en van school te laten fietsen? De gemeente Ermelo deelt 6 tips

Pas uw snelheid aan
Mensen die te hard rijden, zorgen in het verkeer voor de meeste ongelukken. Houd u aan de maximum snelheid en rijd langzamer als de situatie in het verkeer daarom vraagt.

Rijd zonder mobiele telefoon
Voorkom dat u wordt afgeleid tijdens het autorijden.

Vermijd schoolzones
Rond het openen en sluiten van de scholen is het vaak extra druk in de schoolomgeving. Is een andere route mogelijk? Vermijd dan wegen langs scholen. Dat is rustiger voor u en voor de scholieren.

Werk thuis
Door de coronamaatregelen hebben we ontdekt dat fysieke afspraken vaak niet nodig zijn. Is thuis werken ook voor u een mogelijkheid? Dan helpt dat in deze periode zeker aan een veiliger verkeer.

Vertrek op tijd
Moet u naar werk of een andere bestemming? Als u iets eerder van huis vertrekt, heeft u meer tijd om ontspannen en veilig van A naar B te komen. Ook bent u dan geduldiger naar medeweggebruikers, zoals scholieren, toe. 

Pak de fiets
Is het niet per se nodig om met de auto op pad te gaan? Dan is het een idee om op de fiets te stappen in deze periode. Minder gemotoriseerd verkeer en nog gezond ook.

Deze tips zijn onderdeel van de landelijke campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van Veilig Verkeer Nederland. Kijk voor meer informatie over deze campagne, én voor nog meer tips, op www.vvn.nl.