Definitief ontwerp van de Dialoog in Ermelo

Woensdagmorgen 23 juni is het definitieve ontwerp van de Dialoog in Ermelo gepresenteerd. Volgens wethouder de Haan is het definitieve ontwerp klaar, hooguit misschien nog wat kleine details die aangepast moeten worden, bijvoorbeeld aan het interieur.

Nieuwe Dialoog Ermelo

In de eerste week van september zal de bouw van de Dialoog starten en de verwachting is dat het medio  maart april 2022 klaar zal zijn

14 september van dit jaar is het theater gereed, de ingang zal nog wel via de tijdelijke ingang zijn, maar de culturele activiteiten kunnen weer starten.

De verbinding tussen de Dialoog en het gemeentehuis zal een centraal plein zijn, waar iedereen zich welkom voelt en toegangelijk zal zijn voor alle bezoekers. Het horecagedeelte, de bibliotheek, het theater en de ontmoetingsruimte komen samen op het centrale plein. De trouwzaal en de raadszaal zal ook meer betrokken zijn bij het centrale plein.

Interieur ontwerp horeca foyer

"De raadzaal was een donkere en gesloten ruimte, ook de opstelling was niet toegangelijk, als iemand sprak was dat vaak tegen iemand zijn rug aan. De nieuwe raadzaal is opgesteld als een hoefijzer, zodat elke spreker goed te zien is. Wij zijn hier erg blij mee en het biedt ook veel meer plaats voor bezoekers, zo'n 20 a 30 personen", laat wethouder de Haan weten.

Interieur ontwerp raadzaal Ermelo

De oude materialen uit de Dialoog zullen worden hergebruikt, hierbij kan je denken aan de houten latten die gebruikt gaan worden voor het nieuwe interieur. Voor de renovatie van de theaterzaal zullen ook materialen worden hergebruikt. De stoelen van de tribune worden vervangen in de kleur blauw en de wanden worden lichter gemaakt.

In de nieuwe Dialoog zal geen gas meer gebruikt worden, hiervoor wordt een warmtepomp geinstalleerd. In het gemeentehuis zal nog wel gas gebruikt gaan worden. Er wordt achter de tribune een luchtverfrisser geplaatst die aan alle eisen voldoet. Ook wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen. De infrastructuur hoeft niet aangepast te worden, de nieuwe toiletgroepen komen op dezelfde plek als in het oude gebouw.

Interactie Sportbedrijf gaat de Dialoog exploiteren. Zij verhuren dit weer aan diverse instanties, zoals de bibliotheek, Welzijn Ermelo, het Filmhuis enz.

Definitief ontwerp Dialoog en gemeentehuis Ermelo