Doe mee met de verspillingsvrije week

Wist u dat u in één week wel drie borden met eten kunt besparen door thuis niets weg te gooien? Vindt u het ook zonde om voedsel te verspillen?

Doe dan mee met de Verspillingsvrije Week, een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Ga van 1-7 september de uitdaging aan om één week lang minder eten weg te gooien. Meedoen is leuk, makkelijk en levert winst op voor uw portemonnee. Ook bent u goed bezig voor het milieu!

Zo wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij. En in één jaar wordt zo maar liefst 34 kilo eten van de afvalbak gered. Omgerekend is dat zo’n € 120 per persoon. Bovendien verlaag je je impact op het milieu met zo’n 14 procent. We zijn al steeds bewuster bezig: 8 op de 10 Nederlanders wil voedselverspilling voorkomen. Als we allemaal elke dag een beetje meer verspillingsvrij worden, dan levert dat direct winst op.

Doe mee
Aanmelden kan gratis via www.verspillingsvrijeweek.nl. Kies hier een challenge. U ontvangt dan in de Verspillingsvrije Week handige tips om direct mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld over het inrichten van uw koelkast en het koken met restjes. Volg ook de hashtag #verspillingsvrij op sociale media.