Duurzaam Ermelo van start met Duurzame Estafette

Op donderdag 16 mei werd om 9.00 op het Molenaarsplein door burgemeester André Baars het startschot gegeven voor de leerlijnen Techniek, Talent & Energie en Duurzaam Ermelo. (Bekijk ook de foto's)

Aftrap duurzaam Ermelo bij Molen de Koe
(klik op de foto om alle foto's te bekijken)

De samenwerking tussen de deelnemende Ermelose basisscholen, de gemeente Ermelo, de Hanzehogeschool, en Het Pakhuis wordt symbolisch vormgeven aan de hand van een leuke activiteit op het gebied van duurzaamheid en techniek: een duurzame estafette!

Ermelo als pilotlocatie
Sinds oktober 2017 werken Museum Het Pakhuis, basisschool Koningin Julianaschool en gemeente Ermelo (programma Duurzaamheid) aan het opzetten een leerlijn over techniek en duurzaamheid (Wijzer duurzaam onderwijs). Hieruit is de wens voortgekomen om een doorlopende leerlijn te ontwikkelen voor alle basisscholen in Ermelo.

Om dit project vooral ‘duurzaam’ in te zetten, is er gezocht naar bestaand bijpassend materiaal, wat gevonden is in de ontwikkelde leerlijnen van de Hanzehogeschool Groningen. De leerlijn Techniek, Talent & Energie kan direct toegepast worden. De leerlijn Duurzaam Drenthe wordt aangepast naar Duurzaam Ermelo en krijgt daarmee een lokale invulling. De provincie Gelderland ondersteunt dit initiatief en ziet deze stap in Ermelo als een pilot voor heel Gelderland.
 
Duurzame estafette
Om de start van dit project te markeren worden leerlingen en docenten van de deelnemende basisscholen uitgedaagd om hun eigen energie in te zetten tijdens de duurzame estafette om daarmee de snelste tijd neer te zetten. Ook de partners die een rol gaan spelen in Duurzaam Ermelo mogen natuurlijk een rondje wagen.