Erik Slagt is nieuwe dorpsdichter Ermelo

Op zaterdag 1 oktober is Erik Slagt als nieuwe dorpsdichter van Ermelo geïnstalleerd tijdens de heropening van de Bibliotheek Ermelo. Erik neemt het stokje over van Sarah Scholts en mag deze titel voor de komende twee jaar dragen. Als dorpsdichter krijgt hij de gelegenheid om zijn gedichten te delen met de inwoners van Ermelo.

Erik Slagt werd unaniem gekozen uit zes kandidaten, die elk twee gedichten instuurden

Dorpsdichter Erik Slagt Ermelo

De vierkoppige jury, die deze keuze mocht maken, bestaat uit Fiet van Beek (oud-dorpsdichter Ermelo), docente Erica Weide, Natalie Overkamp en Alex Kleijnen (oud-initiatiefnemer dorpsdichter Ermelo).

Erik heeft al flink wat schrijfervaring. Hij heeft meerdere boeken gepubliceerd die te koop zijn bij de lokale boekhandel en te leen zijn in de Bibliotheek Ermelo. Erik is van beroep grafisch vormgever/redacteur en heeft daarnaast zijn eigen coachpraktijk, waar hij mensen laat ontdekken dat er vaak meer ruimte is voor persoonlijke groei en het oplossen van problemen. 

Zaterdagavond zal Erik ook zijn eerste gedicht in opdracht voordragen over 50 jaar Ermelo. Dit gedicht en de ingezonden gedichten waar Erik mee verkozen is, zijn terug te lezen op de website: www.dorpsdichterermelo.nl