Ermelo gaat oversteekplaats Ireneschool aanpassen

Door Maarten Westerduin - De oversteekplaats bij de Ireneschool op de Dirk Staalweg zal aangepast worden, dat laat het college van B&W maandag weten.

Er komt nu een plateau met zebrapad op de nieuwe, vernauwde, oversteekplaats. Ook worden er borden en hekken toegevoegd die aangeven dat het om een oversteekplaats voor basisscholieren gaat.

De school werkt al jaren met de inmiddels bekende slagbomen, die elke ochtend door vrijwilligers bediend worden. Ze moeten voorkomen dat fiets- of autoverkeer in botsing komt met de overstekende kinderen. Ondanks de maatregel is het een aantal keer misgegaan, waardoor de schoolleiding al een tijdje roept dat de oversteekplaats moest worden aangepast. 
 
De Dirk Staalweg kent tijdens aanvangstijden voor school (8.30) grote drukte, omdat er op dat moment ook veel scholieren van Groevenbeek zich naar de les haasten. 

Donderdag 18 juli zullen de eerste werkzaamheden beginnen. 4 dagen later, op maandag 22 juli, gaat de weg voor een paar dagen dicht. De verwachting is dat het niet langer dan 4 dagen zal duren. De slagbomen zullen bij de nieuwe oversteek niet meer terugkeren.