Ermelo wil nu ook jongeren stimuleren met duurzaamheidsprijs

Door Maarten Westerduin - Na de eerste uitreiking van De Groene Pauw-award in 2018 wil het college in Ermelo nu ook jongeren stimuleren om na te denken over een duurzamer dorp. 

Burgemeester en wethouders zien dit idee als ‘een extra stimulans voor hen die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing waarmee het anderen kan inspireren.’

Alle jongeren van 12 tot en met 21 jaar die in Ermelo wonen, werken of leren, kunnen voor de prijs in aanmerking komen. De winnaar is degene die met het beste duurzame plan, idee of initiatief kan komen. Meer informatie, als de startdatum voor het indienen, zegt de gemeente later bekend te maken.
 
Dit jaar komt er ook een nieuwe Groene Pauw-award, die wordt uitgereikt aan iemand die zonder winstoogmerk een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de duurzaamheid in het dorp. De uitreiking is in oktober, de maand die door de gemeente is omgedoopt tot ‘maand van de duurzaamheid.’
 
Vorig jaar was mevrouw Riet Bezemer de eerste winnaar van de Groene Pauw-award. Zij kreeg de prijs als dank voor haar rol in het opzetten van Veluwe-Energie, de eerste Ermelose energiecoöperatie. De gemeente is druk bezig om het dorp duurzamer te maken. Het is de bedoeling dat Ermelo in 2030 energieneutraal is, 5 jaar later moet het ook klimaatneutraal zijn.