Ermelose gezichten in coronatijd: Daniëlle van den Heuvel

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommige mensen verliezen hun baan. Diplomauitreikingen, familiebijeenkomsten en andere zaken die het leven mooi maken gaan niet door.

 Tegelijkertijd zijn er sinds de uitbraak van corona door het hele land hartverwarmende initiatieven waarbij Nederlanders er voor elkaar zijn.

Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis en is 6 oktober een campagne gestart waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar’ hebben. Ook Ermelo doet mee aan deze landelijke campagne. Daarom publiceren wij de komende weken mini-portretten van Ermeloërs die vertellen wat hen heeft geraakt in deze tijd van corona.

Deze week vertelt Daniëlle van den Heuvel haar verhaal over het runnen van een camping in deze moeilijke corona-periode.

“Slapeloze nachten heb ik niet gehad, maar ik vond het best spannend. Zeker in het begin, toen al die coronamaatregelen kwamen. Onze camping Kriemelberg Bushcamp is in de winter dicht. Het hoogseizoen is dus extra belangrijk. Door steeds weer nieuwe richtlijnen had je geen idee wat het jaar zou brengen. Eerst mochten we alleen mensen ontvangen die zelfvoorzienend waren in sanitair. Dat liep niet storm. Voor het eerst hadden we geen volle bak met Hemelvaart en Pinksteren. Het maakte mij wel even onrustig.”

“Half juni mocht het sanitairgebouw weer open. Vervolgens zaten we tot half september helemaal vol. We verhuren ook safaritenten en bungalows – écht alles vloog weg. Zo bizar. Gelukkig hielden de gasten zich aan de richtlijnen. Vooraf weet je niet hoe dat loopt.

Alles is voor het eerst. We hadden een deursysteem bij het sanitair zodat er nooit te veel mensen naar binnen konden. En het weer was ook perfect. Voor zon hoefde je niet helemaal naar Zuid-Spanje.”

“Gasten vonden het jammer dat ze minder bezoek mochten ontvangen, maar onze kinderanimatie liep juist beter dan anders. Vanwege corona werkten we met kleinere groepen, waardoor er meer aandacht was. Ouders moesten hun kinderen vaak ophalen. Helemaal de tijd vergeten.”

“Het was voor ons een extra druk seizoen. Je maakt altijd wel lange dagen, maar nu kwamen er heel veel telefoontjes en mailtjes bij. Steeds weer vragen. Terecht natuurlijk, maar wel pittig. Dankzij de zomer is de schade beperkt gebleven. Dat geeft vertrouwen. Van nature heb ik een positieve instelling. Je doet wat je kunt. Dat betekent ook: aanpassen en opnieuw investeren. Er komt meer privé sanitair en we bouwen extra bungalows bij. Daar is veel vraag naar. We hadden net een groepsverblijf klaar, maar groepen ontvangen ligt lastig. Ja, da’s even zuur. Toch geloof ik gewoon: er komen betere tijden.”

Danielle van den Heuvel
Daniëlle van den Heuvel - foto gemeente Ermelo