Excuses wethouder Ermelo: ‘Zwemtarieven Calluna direct omlaag’

Harry Schipper – De badenkaarten en abonnementen van het Ermelose gemeentezwembad Calluna gaan vanaf vandaag weer omlaag, terug naar het niveau van vóór 1 juli toen de prijzen plots fors omhoog gingen.

Wethouder Laurens Klappe’s belofte om de forse prijsstijgingen ongedaan te maken, ging vergezeld van excuses aan de Ermelose gemeenteraad, omdat hij tot dusver had geweigerd een raadsmotie hierover uit te voeren.

Voor die excuses van de wethouder moesten oppositiepartijen CDA en ChristenUnie wel eerst gebruik maken van een interpellatiedebat. Dit zware machtsmiddel van de raad is in Ermelo de afgelopen decennia nog maar twee keer eerder ingezet. Bij één ervan leidde dit tot het opstappen van een wethouder.

Zover kwam het gisteravond niet. Er lag zelfs geen motie van wantrouwen klaar, zo liet CDA-fractievoorzitter Sarath Hamstra weten. Hij had samen met Folkje Spoelstra de wethouder op het matje geroepen, omdat de wethouder de afgelopen vijf maanden geen stappen ondernam om InterActie Sportbedrijf te manen de prijsstijgingen ongedaan te maken.

Klappe gaf vorige maand zelfs de raadsleden tot hun verrassing te verstaan dat hij overwoog om niet de motie uit te voeren om de sterke prijsstijging van de zwembadtarieven ongedaan te maken. Dat was een fout van mij, gaf Klappe nu tegenover de raadsleden toe.

De wethouder, sinds het opstappen van burgemeester André Baars locoburgemeester, voerde als argument aan dat hij tot dan toe veronderstelde dat het gemeentelijk sportbedrijf daar zelf over ging, maar pas kortgeleden erachter kwam dat de gemeente hierin toch écht het laatste woord heeft. Hij beloofde ook te onderzoeken hoe de zwembadbezoekers compensatie kunnen krijgen omdat ze al te dure badenkaarten of abonnementen hebben aangeschaft.

(Foto Interactie Ermelo)