Feestelijke opening Ermelo Remembers

Ermelo Remembers zorgt ervoor dat de feestelijke sfeer van de Bevrijding teruggebracht wordt in de Stationsstraat. Vlaggen, banieren en foto’s van toen herinneren ons aan een tijd waarin vrijheid niet vanzelfsprekend was. 

Leerlingen van drie basisscholen en Christelijk College Groevenbeek hebben samen met kunstenaars van Stichting Ermelo's Kunstcollectief (StEK) 36 fietsen beschilderd in het kader van Bevrijding

Fiets Ermelo Remembers Vrijheid

In 2019-2020 was het 75 jaar geleden dat de Veluwe, evenals de rest van Gelderland werd bevrijd van de bezetters. Vanwege dat kroonjaar was er gewerkt aan een inspirerend en samenhangend programma, ook in Ermelo, als onderdeel van het provinciale programma Gelderland Herdenkt. Door COVID-19 konden de activiteiten vorig jaar echter niet doorgaan. Er werd voor gekozen om het door te schuiven naar 2021. En ook nu is het nog lastig vanwege alle coronamaatregelen.

Ermelo Remembers Vrijheid

Hoewel we de vrijheid op dit moment (nog) niet groots kunnen vieren, wil de organisatie van Ermelo Remembers de inwoners en bezoekers van de Veluwe een feestelijk gevoel geven wanneer ze door Ermelo wandelen. Iedereen is wel toe aan wat positiviteit! 

Op verschillende punten in de straat en bij de VVV is het verhaal van de Bevrijding af te halen: zo krijgt de versiering betekenis. 

Op vrijdag 16 april om 15:00 uur opende burgemeester mw. Dorine Burmanje samen met Germa Greving, directeur van Museum Het Pakhuis, de feestelijke Stationsstraat.

Burgemeester Dorine Burmanje
Foto: Burgemeester mw. Dorine Burmanje samen met Germa Greving