Feestelijke opening unieke woonvorm Montana

Op woensdag 8 mei opende wethouder Laurens Klappe op feestelijke wijze de unieke woonvorm Montana. Dit deed hij door de eerste bewoners te verwelkomen in het bijzijn van Bartiméus, de Huischmeesters en andere betrokkenen. (Bekijk ook de video)

Opening Montana gebouw Ermelo door Huischmeesters en Gemeente Ermelo
(Projectleider Huischmeesters Marc Ketelaar en wethouder Laurens Klappe)

Montana is gevestigd in het Henriëtte van Heemstrahuis, het voormalig verzorgingshuis van instituut Bartiméus. Montana biedt mogelijkheden voor woningzoekenden die op korte termijn een betaalbare woning nodig hebben in Ermelo. Bijvoorbeeld jongeren die zelfstandig willen wonen, mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken en statushouders.

Woonvorm met zorg voor elkaar
Montana is een  mooie mix tussen zelfstandig wonen en zorg hebben voor elkaar. Er wordt sterk ingezet op de verbinding tussen bewoners onderling en met de buurt. Op de locatie is fulltime een sociaal maatschappelijk beheerder aanwezig. De beheerder is het aanspreekpunt voor de bewoners en de buurt. Binnen Montana zijn 44 eenpersoons- en 4 tweepersoons appartementen beschikbaar voor een periode van circa 12 jaar. Het project wordt uitgevoerd door De Huischmeesters in samenwerking met Bartiméus en de gemeente Ermelo.

Opening Montana gebouw Ermelo door wethouder Laurens Klappe