Feestelijke viering hoogste punt nieuwbouw Prins Willem Alexanderschool

Op donderdag 29 november wapperde de vlag op de nieuwbouw van de Prins Willem Alexanderschool. Het hoogste punt van de nieuwbouw van de nieuwe school is bereikt. Een mooie mijlpaal om bij stil te staan, want de nieuwe school komt zo steeds een stapje dichterbij. 

Christie van Seventer, directrice van de Prins Willem Alexanderschool heette leerlingen, enkele ouders, medewerkers van Prins Bouw en wethouder W. Vogelsang van de gemeente Ermelo van harte welkom.

Maar het was vooral een feest voor de kinderen. Waar zij tot nu toe alleen nog aan het hek konden kijken naar het werk van de bouwvakkers, mochten ze nu daadwerkelijk naar binnen. In het nieuwe schoolgebouw had de school verschillende bouwworkshops georganiseerd. In plaats van kijken hoe de bouwvakkers het doen, konden ze nu zelf ervaren wat er allemaal bij een bouwproces komt kijken. In groepjes gingen de kinderen uiteen om aan de slag te gaan met onder andere metselen, voegen, beton storten in een bekertje, vloer leggen, elektriciteit, dakpannen leggen èn een brandoefening door een brandweerman.

Ook wethouder Vogelsang mocht meedoen met de workshops.

“Het is een lange weg geweest, waarbij er veel schetsen voor de nieuwbouw voorbij gekomen zijn. Maar wat fijn dat eind augustus daadwerkelijk gestart kon worden met de bouw”, aldus wethouder Vogelsang.
 
Naar verwachting wordt de nieuwe school in april 2019 opgeleverd. Dan verhuizen kinderen en leerkrachten naar de nieuwe school. “Daar werken we hard aan. We willen ook de leerlingen uit groep 8 graag nog de kans geven om les te krijgen in het nieuwe schoolgebouw. Daar hebben ze lang naar uitgekeken”, zo vertelt Christie van Seventer.