Fijner fietsen in Tonselse Veld

Door Harry Schipper - Met een kersvers plan van aanpak wil de gemeente Ermelo de wegen en fiets- en voetpaden in en om het Tonselse Veld voor vooral recreanten flink verbeteren. Niet alleen de veiligheid moet er op vooruit gaan, maar ook de kwaliteit van recreëren.

B en W stelden het plan afgelopen dinsdag vast. Ze vragen nu de gemeenteraad 110.000 euro beschikbaar te stellen. Met dat geld kan het plan verder worden uitgewerkt. Een plan trouwens dat samen met de bewoners, ondernemers en gebruikers van het gebied is opgesteld.

Er was al jaren geleden door de gemeenteraad gevraagd om met name de verkeersveiligheid van het Tonselse gebeid te verbeteren. De raad had er zelfs al zo’n 1,6 miljoen euro voor apart gezet, zo legde wethouder Wouter Vogelsang van verkeer en financiën uit. Dat geld leek aanvankelijk op te gaan aan de gevolgen van het ontsluiten van een enkele bedrijven op de Eendenparkweg. Daar zou het een stuk onveiliger worden voor fietsers, die daar opeens met vrachtverkeer te maken zouden krijgen. Vrij liggende fietspaden leken daar de beste oplossing. Toen die ontsluiting niet doorging, bleef het geld over voor andere verbeterplannen.

De nieuwe plannen zetten in op verbetering van de routes tussen het Tonselse Veld en andere recreatief aantrekkelijke gebieden. Ook de vindbaarheid van de bestaande toegangen tot de bosstroken aan de Haspel en Strokel kunnen beter, vind iedereen. Hoe, dat moet nader onderzoek uitwijzen. Halverwege volgend jaar moet er een kant-en-klaar uitvoeringsplan liggen waarover de raad een besluit moet nemen.
B en W stellen de raad ook voor om de ongeveer anderhalf miljoen euro die nog resteert van het oude plan zolang beschikbaar te houden voor de toekomstige uitwerking van het plan van aanpak. Daarbij moet de raad ook kijken naar wat de nog op te stellen Mobiliteitsvisie aan kosten met zich meebrengt.

(Foto: Google)