Fit en Vitaal met het Beweegprogramma 55+

Meer bewegen in het nieuwe jaar? Dat kan! Op 31 januari 2019 start Heel Ermelo Beweegt weer met een gevarieerd beweegprogramma speciaal bedoeld voor 55-plussers die samen met leeftijdsgenoten hun conditie willen verbeteren. Tijdens het sporten en bewegen staan plezier en gezelligheid voorop.

Twaalf weken bewegen

Het beweegprogramma wordt dit jaar gegeven in drie blokken. Het eerste blok start op 31 januari en duurt  12 weken. Tijdens deze weken maken de deelnemers kennis met verschillende sporten en beweegactiviteiten, als oriëntatielopen, zwemmen en kickbike. Door deze diversiteit van beweegvormen kunnen deelnemers onderzoeken welke vorm het beste bij hen past. Naast bewegen hebben we ook aandacht voor gezonde voeding en eiwitrijke producten met diëtiste Henka Spriensma.

Bewegen verlaagt de kans op (chronische) ziektes

Bewegen is niet alleen goed voor de lichamelijke en mentale fitheid maar het kan ook bijdragen aan maatschappelijke waarden als betrokkenheid, sociale verbinding, zelfstandigheid en meedoen in de samenleving. Bovendien verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Daar weet oud deelnemer de heer Windgassen alles van. “Bij mij dreigde diabetes type 2 zich te ontwikkelen. Daar schrok ik van. Ik kon nog net aanhaken bij het beweegprogramma 55+. En met succes want mijn conditie werd merkbaar beter. Het programma heeft mij echt geholpen het regelmatige bewegen weer op te pakken. Na het programma ben ik dan ook blijven sporten. Extra leuk is het sporten met leeftijdsgenoten. Je herkent je meteen in de andere deelnemers en de leuke contacten die je maakt werken erg motiverend.”

Meedoen

Inwoners van 55 jaar en ouder kunnen zich opgeven voor het beweegprogramma via [email protected]. De kosten zijn € 50,00.  Wilt u meer informatie over het beweegprogramma kijk dan op www.heelermelobweegt.nl of neem contact op met buurtsportcoach Saskia Lieman via [email protected] of via 06-36404105