Geen miljoen extra en dus geen danszaal voor Sparta

Door Harry Schipper – Ook een nieuwe smeekbede van gymnastiekvereniging Sparta Ermelo heeft het college van B en W niet kunnen vermurwen:

De gemeente Ermelo heeft geen 1 miljoen euro extra over voor een danszaal op de bovenverdieping van het toekomstige sport- en zwembadcomplex op het sportpark aan de Zanderij.

Het bestuur van Sparta stuurde eind vorige maand een nieuwe brief naar de gemeente, om alsjeblieft terug te komen op het eerder die maand genomen besluit om niet boven de entree van het nog te bouwen sport-, turn- en zwembadcomplex een multifunctionele danszaal te bouwen.
De gymnastiekvereniging is al jaren met de gemeente in gesprek over zo’n speciale danszaal. De urgentie ervan neemt toe, nu het Christelijke College Groevenbeek de huur aan Sparta per 1 januari 2022 heeft opgezegd. In de sporthal van Groevenbeek vindt een groot deel van alle danslessen plaats, naast de lessen die ook in sporthal Triade en de Wethouder Balverszaal worden gegeven.

Er leek zicht op een oplossing toen de architecten van het toekomstige Sportcentrum Ermelo, Faulkner Browns Architects uit Newcastle, als extraatje in hun ontwerp ook alvast een danszaal hadden ingetekend. Die danszaal was echter optioneel, omdat daarvoor extra geld - zo’n één miljoen euro - op tafel moet komen, bovenop de grofweg 21 miljoen euro die het complex mag gaan kosten.

Maar het dagelijks bestuur van de gemeente liet begin maart al aan Sparta weten dat het coalitieakkoord en de financiële uitgangspunten van de raad geen ruimte bieden voor die extra investering. Als het nieuwe sportcomplex eind 2022 gereed is, kunnen veel van de in totaal zeshonderd leden van Sparta daar wel terecht voor de andere onderdelen, zoals gymnastiek en turnen, aerobics, bewegen voor volwassenen en ouderen en trampolinespringen. Voor beoefenaars van trampolinespringen is zelfs een deel van het plafond van de turnhal extra hoog ingetekend.

B en W van Ermelo laten weten dat ze nog altijd bereid zijn om samen met het bestuur van Sparta te bezien waar de dansactiviteiten van de gymnastiekvereniging wél kunnen worden ondergebracht, na de opzegging van de huur door het College Groevenbeek.

Lees ook:
Modulair ontwerp voor nieuw zwem- en sportcomplex De Zanderij