Gemeente Ermelo hijst regenboogvlag

Op Coming-Outdag, maandag 11 oktober, hijst burgemeester Burmanje de regenboogvlag. Aansluitend opende Bep Timmer een foto-expositie van Village People Harderwijk. 

Burgemeester Burmanje "met het hijsen van de regenboogvlag willen wij laten zien, dat wij een gemeente willen zijn voor iedereen"

Regenboogvlag gemeente Ermelo

De expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ werd geopend door de Ermelose Bep Timmer. Zij is regenboogambassadeur (Harderwijk) voor de afdeling sport. Afgelopen zaterdag is in Harderwijk het regenpakket uitgedeeld aan sportverenigingen. Zij vertelt, dat in de sportwereld, het moeilijkst is om uit de kast te komen. Vandaag op Coming Out Day, wappert bij veel verenigingen de regenboogvlag.

De expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ toont de gezichten en verhalen van dorps- en regiogenoten die vertellen hoe hun coming out was. 

Hoe was het toen ze aan ouders, vrienden en familie vertelden dat ze LHBTIQ’er zijn? De tentoonstelling is een initiatief van Village People, in samenwerking met Karin Huijzendveld en is achter de ramen van de grote glazen serre op de hoek van het Raadhuisplein en Stationsstraat (gebouw Welzijn Ermelo) te bewonderen.

Village People is een een plek waar iedereen welkom is. Er is een speciale groep voor de jeugd, jongeren en 55+. Je kan er gezellig samen komen, maar ook dingen delen of gewoon wat drinken.

Expositie Out and Proud op de Veluwe