Gemeente staat klaar voor Ermelose horeca

Door Harry Schipper – De gemeente Ermelo wil er alles aan doen om de door de coronacrisis in zwaar weer verkerende horecaondernemers te ondersteunen.

Zo denkt de gemeente er nu al over na om de uitbreiding van terrassen (inclusief overkappingen) te verlengen voor de rest van het zomerseizoen

Net als vorig jaar scheldt de gemeente ook de huur voor de terrassen(uitbreidingen) kwijt tot in elk geval 1 mei. Er wordt hard over nagedacht om kwijtschelding van de terrashuur te verlengen tot en met 1 november.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de raadsfracties van CDA, ChristenUnie, BurgerBelangen en VVD. De partijen waren er niet helemaal gerust op of de gemeente wel haar best blijft doen om het lokaal ondernemerschap in deze moeilijke tijden te blijven ondersteunen.

B en W kondigen verder aan dat de gemeente – net als vorig jaar – proactief wil meedenken met de horeca bij het organiseren van evenementen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen via een nieuwe ‘snel-procedure’. Zodra versoepeling van de landelijke corona-maatregelen evenementen weer mogelijk maken, wil de gemeente met het snel verlenen van evenementenvergunningen de organisatoren zo vlot mogelijk perspectief bieden. Eerder een vergunning aanvragen heeft geen zin, laten B en W alvast weten.