Gemeentenieuws Ermelo week 40

Met deze week: Lijsterlaan is de leukste straat van Ermelo, vervanging asfaltlaag Leuvenumseweg en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Doe mee, doe duurzaam

Oktober is de Maand van de Duurzaamheid. Ook in Ermelo doen we daar aan mee. Verschillende organisaties organiseren deze maand. allerlei duurzame activiteiten. Samen gaan we aan de slag! Doe je ook mee? Bekijk alle activiteiten op www.ermelo.nl/mvdde19.

Bezoek een duurzaam huis in de buurt

Wil je je huis energiezuinig maken? Daar komt veel bij kijken. Er is een stappenplan nodig en je staat voor belangrijke keuzes. Schaf je een zonneboiler aan of wacht je tot er iets nieuws op de markt komt? Wacht je op een wijkaanpak, of kun je zelf al beginnen? Neem de eerste bezoeken, tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november.

Leer meer over duurzame maatregelen
Op 2 en 9 november stellen huiseigenaren in heel Nederland hun woning open. Zij vertellen je graag over hun aanpak, ervaringen en de duurzame keuzes die zij maken. Zo doe je veel kennis, inspiratie en ideeën op voor je eigen woning. Meld je aan voor het bezoeken van een woning Vanaf 7 oktober zie je op www.duurzamehuizenroute.nl/ermelo welke woningen er bij jou in de buurt open gaan. Je kunt je dan meteen voor een bezoek aanmelden. Vanwege de grote belangstelling raden we je aan om dit op tijd te doen.

Win een weekendje weg
Ga je tijdens de Duurzame Huizen Route op bezoek bij een woning, of je zelf je woning open? Dan maak je kans op een weekend weg in een duurzaam verblijf.

Lijsterlaan is ʻDe Leukste Straat van Ermeloʼ 

Ondanks de regen vierde Ermelo ook dit jaar weer Burendag! Op zaterdag 28 september zochten buren elkaar op, en werden er allerlei activiteiten in de straten georganiseerd. Het leefbaarheidsteam van gemeente Ermelo en wethouder Leo van der Velden namen een kijkje bij de straten die zich voor Burendag hadden aangemeld. Elk jaar kiest het leefbaarheidsteam op Burendag een straat die de titel ʻDe Leukste Straat van Ermeloʼ verdient. Dit jaar was de Lijsterlaan de winnende straat! Met het gewonnen winterpakket kunnen de bewoners snel weer een nieuw burenfeest organiseren.

Vervanging asfaltlaag Leuvenumseweg 

Van 7 oktober tot en met 18 oktober wordt er aan de Leuvenumseweg (N769) gewerkt. De weg wordt daarvoor afgesloten. De toplaag van het asfalt wordt vervangen door geluidsreducerend asfalt. Ook wordt er een middengeleider aangebracht  en komt er een nieuwe deklaag op het fi etspad. De werkzaamheden gebeuren overdag. Kijk voor meer informatie en omleidingen op www.gelderland.nl/ N796-Ermelo-Leuvenumseweg.

Openbare verlichting uitgevallen? Meld het ons! 

Nu het weer eerder donker wordt, is het extra belangrijk dat de openbare verlichting goed werkt. Dat is veiliger op straat en voor het verkeer. Zie je kapotte straatverlichting? Meld dit dan bij ons. Wij kunnen de verlichting dan zo snel mogelijk repareren. 

Meld het bij ons meldpunt
Werkt de openbare verlichting niet, of staat een straatlantaarn overdag aan? Is er een onveilige situatie door te weinig licht? Meld dit dan bij ons via www.ermelo.nl/meldpunt. Ook kun je een melding doen via de app van gemeente Ermelo. Hiervoor gebruik je de tegel ʼmeldpuntʼ in de app. Geef daarbij altijd aan wat de locatie van de uitgevallen verlichting is. Dit kun je doen door het nummer van de kapotte lantaarnpaal of lichtmast door te geven. Dit nummer staat op een gele sticker op de paal. 

We lossen een storing zo snel mogelijk op
Iedere twee weken is er een reparatieronde waarbij we alle meldingen meenemen. Soms is er een grotere storing. Vaak heeft dit te maken met het elektriciteitsnet van Liander. In dat geval wordt de storing zo snel mogelijk opgelost. Bij schade aan een lichtmast of bij een gevaarlijke situatie, schakelen we direct een storingsdienst in om het probleem op te lossen.

Fietsen van station verwijderd

Rondom het NS-station en snackbar De Halte staan dagelijks fietsen fout geparkeerd. Hier hebben vooral ouderen, gehandicapten en hulpdiensten last van. Daarom verwijderen we de (brom)fietsen die buiten de stalling of te lang geparkeerd staan.

Op 23 september hebben we fietsen verwijderd
In de fietsenstalling van het station mag je fiets maximaal 28 dagen staan. Veel fietsen staan hier langer. Daardoor is er minder plek voor de fietsen van andere reizigers. Zij zetten hun fiets dan neer op een plek waar het niet mag. Alle fietsen in het stations-gebied zijn een aantal weken geleden gelabeld. Zo kunnen we zien hoe lang een fi ets in de stalling staat. Op 23 september hebben we daardoor 3 'weesfietsen' gevonden en verwijderd.

Mis je je fiets?
Kijk op www.ermelo.nl/fi ets of je fi ets tijdens de actie is verwijderd. Je kunt je fiets ophalen tegen contante betaling (pinnen is niet mogelijk) bij: Proson, ingang Technische Dienst aan de Paul Krugerweg 43 in Ermelo. Vergeet niet om je legitimatiebewijs en een passende fietssleutel mee te nemen. Proson is van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend. 

Kosten voor het ophalen: • Binnen 1 maand € 15,00 • Binnen 2 maanden € 30,00 • Binnen 3 maanden € 45,00 Nieuwe actie op 10 oktober Op 10 oktober controleren we op fi etsen die fout geparkeerd staan. Deze fietsen worden verwijderd.

Officiële bekendmakingen

Algemene bekendmakingen

Verleende evenementenvergunning • 26 september 2019:

Voor de Sinterklaasintocht in het centrum van Ermelo op 16 november 2019, van 13.30 tot 16.30 uur. Tevens is voor dit evenement een ontheffing van geluid verleend, volgens artikel 4:6 van de APV.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester , Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Ontheffing parkeer- of rijverbod
  • 24 september 2019: om te mogen rijden in de Stationsstraat, in verband met het bereiken van parkeerplek op eigen terrein van ʻHet Wapen van Ermeloʼ op 10 oktober 2019 van 16.30 tot 21.00 uur .
  • 27 september 2019: voor het rijden, laden en lossen in de Stationsstraat in verband met werkzaamheden aan de Stationsstraat 102. De ontheffing is geldig voor een voertuig met aanhanger van 7 oktober tot 11 oktober 2019 van 7.00 tot 19.00 uur en voor een vrachtwagen op 7 oktober van 9.00 tot 10.00 uur. 
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester en/of college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Verklaring van geen bezwaar ontheffing wegenverkeerswet
Voor het organiseren van een autopuzzelrit door de Austin Healy Owners Club Nederland op 9 en 10 november 2019, op diverse wegen in Ermelo.

Melding klein evenement
  • 25 september 2019: wijziging in locatie op de geaccepteerde melding klein evenement van 15 augustus 2019 voor het organiseren van ʻHelpen op de hei dagʼ op de Groevenbeekse heide op 5 oktober 2019 van 9:00 tot 14:00 uur.
  • 25 september 2019: voor het houden van een bloemenmarkt op het Pauwenplein op 9 mei 2020 van 9:00 tot 17.00 uur
  • 25 september 2019: voor het houden van een Bosdag voor de kinderen van o.b.s. De Arendshorst op het veld nabij de trimbaan (Ericalaan) op 16 oktober 2019 van 8:30 tot 12:00 uur
  • 26 september 2019: voor een klein evenement georganiseerd door stichting Geylani aan de Tolweg 22 op 5 oktober van 10:00 tot 17:00 uur en 6 oktober van 12:00 tot 17:00 uur

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning:
  • Hogewal 27: voor het plaatsen van een erfafscheiding (legaliseren)
  • Wilhelminalaan 18-20: voor het nieuw bouwen van een enkellaags zorggebouw
  • Buitenbrinkweg 38b: voor het kappen van een eik
  • Prinsesselaan 23: voor het kappen van een eik
  • Julianalaan 123: voor het verplaatsen van een in-/uitrit
  • Steynlaan 112: voor het aanpassen van de woning
  • Harderwijkerweg 118: voor het wijzigen van de kozijnen in de voorgevel
  • Drieërweg 104: voor het kappen van diverse bomen
  • Kievitstraat 48: voor het plaatsen van een dakkapel
  • Oude Telgterweg 182: voor het kappen van een eik
  • Irenelaan 5A: voor het kappen van 1 eik en 2 grove dennen
  • Julianalaan 36: voor het kappen van 3 dennen en 1 eik 
U kunt de aanvragen inzien bij de afdeling Publiekszaken. Maak hiervoor een afspraak via www.ermelo.nl/afspraak of bel (0341) 56 73 21.

Verleende omgevingsvergunning:
  • 24 september 2019 Hamburgerweg 185: voor het bouwen van een woning (Blok A – Driesprong) en het intrekken en toekennen van het huisnummer Hamburgerweg 185
  • 23 september 2019 Torenlaan 14: voor het bouwen van een prieel
  • 26 september 2019 Dokter van Dalelaan 66: voor het tijdelijk plaatsen van 5 vlaggenmasten in park De Hooge Riet en 2 vlaggenmasten plus frame in tuin Villa Korper Seba
  • 26 september 2019 Stationsstraat 129: voor het plaatsen van reclame aan de gevel
  • 24 september 2019 Koningin Emmalaan 12: voor het bouwen van een carport
Aanvraag omgevingsvergunning buiten behandeling laten
  • 23 september 2019 Seringweg 89: voor het plaatsen van verticale zonnepanelen op een woning
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Pretoriusstraat 1: voor het brandveilig gebruiken van de Prins Willem Alexanderschool Ermelo. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het brandveilig gebruik. Daarom heeft er vanaf 8 augustus 2019 een ontwerpomgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend. Naar aanleiding hiervan is het besluit ongewijzigd vastgesteld. 
Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 oktober 2019 ter inzage. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum gedurende 6 weken beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Informatie: afdeling Publiekszaken, telefoon (0341) 56 72 32.

Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • 24 september 2019 Eendenparkweg ongenummerd (nabij nummer 25): voor het bouwen van een woning
  • 26 september 2019 Vondellaan 24: voor het bouwen van een carport Melding Activiteitenbesluit
  • 12 september 2019 Beutech-Agro, Allee 40: de oude mestsilo wordt vervangen door een nieuwe gaasmatsilo
Programmabegroting 2020-2023
Het college van burgemeester en wethouders heeft de Programmabegroting 2020-2023 vervaardigd en aangeboden aan de raad. Deze Programmabegroting 2020-2023 is de begroting van de gemeenteraad en moet door de raad worden vastgesteld. De begroting geeft de plannen en de daarbij behorende middelen voor de komende jaren weer. Na vaststelling door de raad zal het college van b&w in 2020 de uitvoering ter hand nemen. U kunt deze Programmabegroting 2020-2023 vanaf heden inzien. De Programmabegroting 2020-2023 is gepubliceerd op de gemeentelijke website en te raadplegen via www.ermelo.nl/bestuur-organisatie (onder het onderdeel Financiën, Lean Planning en Control) of direct via https://ermelo.tlpc.nl. Naar verwachting zal de behandeling plaatsvinden op 16 oktober 2019 Beeldvormende bespreking Raad, 30 oktober 2019 Oordeelsvormende bespreking Raad en13 november 2019 Behandeling in Raad (vaststelling).