Gezonde tussendoortjes, supergoed!

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Ermelo, Elburg, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes. 

Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. maakt deel uit van JOGG Noord-Veluwe, waarmee wij jaarlijks diverse JOGG-campagnes uitrollen

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je van 24 januari t/m 20 februari 2022 overal waar ouders van 2 tot 4-jarigen komen de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en wel als gezonde hapje.

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met aanwijzingen voor ‘gezondere keuzes’ aan de schappen in de Boni, Albert Heijn en Plus. Maar ook activiteiten op de kinderdagverblijven van Prokino en in persoonlijk gesprekken met jonge ouders worden ouders op weg geholpen.

Jongeren op gezond gewicht
JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met o.a. scholen, kinderdagverblijven, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.
 
Kijk voor meer informatie op:
https://www.interactie-ermelo.nl/energiek-ermelo/jogg-gezond-tussendooren/

Gezond tussen de ooren