Gratis compost op Landelijke Compostdag

Op zaterdag 25 maart is het Landelijke Compostdag. Inwoners van de gemeente Ermelo kunnen dan gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente u voor het goed scheiden van Groente-, Fruit-, Tuinafval en etensresten (GFTe).
 

Door GFTe-afval te scheiden is er minder CO2-uitstoot, zijn er minder kosten en worden grondstoffen opnieuw gebruikt.

Van GFTe-afval naar compost
In 2022 werd in de gemeente Ermelo gemiddeld 100 kilo per persoon gescheiden GFTe-afval ingeleverd. De groente- en fruitschillen, overgebleven restjes eten en tuinafval die u in de groene container deed, zijn omgezet naar compost en groene energie. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het helpt de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Afhalen van compost kan op 2 manieren
U kunt het compost los of in zakken afhalen. Let op: voor het afhalen heeft u uw afvalpas nodig. Wees er op tijd bij, want op is op!
  • Los compost kunt u afhalen van 08.00 tot 12.00 uur. Dit kan alleen met een aanhanger bij de firma Kamphorst, Rodeschuurderwegje 26-28. U kunt maximaal één aanhanger met los compost ophalen.
  • Compost in zakken van 40 liter kunt u van 09.00 tot 12.00 uur ophalen tegenover het Milieupark REMONDIS B.V. aan de Tolweg 12.