Hans van Zetten vindt zijn presentatrice voor het Sportgala

Vorige maand deed NOS sportcommentator Hans van Zetten een oproep aan vrouwelijk presentatietalent van Ermelo om samen met hem het Ermelose Sportgala te presenteren. Aan deze oproep is gehoor gegeven. Hans heeft zijn presentatrice gevonden!

Gelijkwaardigheid

De vorige editie presenteerde hij nog met Carrie ten Napel, maar zij is dit jaar verhinderd door werkzaamheden voor omroep MAX. Hans hecht veel waarde aan gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen in onze samenleving en in de sport. “Deze gelijkwaardigheid moet dan ook tot uiting komen in de presentatie van het Sportgala”, aldus van Zetten. “Daarom wil ik beslist een vrouw naast mij op het podium.”

Op het lijf geschreven

“Zeven reacties heb ik mogen ontvangen”, vertelt van Zetten.  “De 7 kandidaten tonen allen hun geschiktheid voor het presenteren van het Sportgala aan. Maar één kandidaat onderscheidt zich als geboren en getogen Ermelose. Bovendien  ademt zij sport. Zij beoefent zaalvoetbal, wielrennen, hardlopen, zwemmen en tennis. Haar droom is de baan van Dione de Graaff bij de NOS. En in opleiding en werk heeft zij al grote stappen gemaakt in die richting. De presentatie van het Sportgala is haar op het lijf geschreven. Presentatrice van het Sportgala 2018 is geworden…….. Susanne Morren.”

Wie is Susanne Morren?

Susanne is 24 jaar oud en geboren en getogen in Ermelo. Zij komt uit een sportief gezin en heeft jaren bij FC Horst gevoetbald. Sport is haar met de paplepel ingegoten. Daarnaast had zij al op jonge leeftijd interesse voor media en film. Het lag dan ook voor de hand om de HBO opleiding Journalistiek te doen in Zwolle. Momenteel is Susanne werkzaam bij Omroep Gelderland als redacteur en producer. Hier volgt zij ook een coachingstraject tot presentatrice.

Sportgala

Hans van Zetten en Susanne Morren staan op 8 februari 2019 gezamenlijk op het podium van de Dialoog waar het Sportgala plaatsvindt. Tijdens deze avond worden de winnaars van de Sportverkiezingen 2018 bekend maken. Een spannende avond voor de presentatrice maar ook voor alle genomineerden. “We gaan de presentatie één keer repeteren en dan moet het goed zijn”, vertelt van Zetten. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen een spetterende avond van gaan maken.”