Heel Ermelo Beweegt organiseert Sportoberfe(e)st

In de herfstvakantie op vrijdag 26 oktober organiseert het team van Heel Ermelo Beweegt het Sportoberfe(e)st. Het Sportoberfe(e)st staat in het teken van jongeren op gezond gewicht (JOGG), waar Heel Ermelo Beweegt uitvoering aangeeft.

Snoepgroentecampagne

JOGG Ermelo krijgt steeds meer een gezicht in het dorp. Bij veel evenementen en activiteiten die de buurtsportcoaches organiseren wordt aandacht besteed aan onder andere water drinken, gezonde voeding en voldoende bewegen bij jongeren. Het Stoptoberfe(e)st valt samen met de snoepgroentecampagne. Met deze campagne willen we laten zien dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! Er zijn daarom aankomende weken meerdere activiteiten die het snoepen van groente stimuleren. Tijdens het feest is er een groente- en fruit workshop waarbij de kinderen naast het snoepen heuse kunstwerken maken van groente en fruit. En natuurlijk wordt er drinkwater uitgedeeld.

Bewegen

Het Sportoberfe(e)st laat kinderen ook flink bewegen en zweten met gave spellen. Voor de kleinsten zijn er verschillende peuter- en kleuteractiviteiten, zoals een balansparcours. Voor de ouderen kinderen is er het spectaculaire Kin-Ball. Een spel waarbij ze met een enorme opblaasbare bal in de weer moeten. Als klap op de vuurpijl is er buiten een interactieve voetbalmuur. Het ouderwetse ‘balletje tegen de muur trappen’ is hiermee in een eigentijds jasje gestoken. Iets wat de oudere kinderen enorm zal aanspreken.

Het team van Heel Ermelo Beweegt nodigt alle kinderen van 2 t/m 12 jaar uit op 26 oktober in Sportcentrum Calluna om 10.00 – 16.00 uur.