Help de hei een handje mee!

De Groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht met boompjes en struiken. Deze zijn nu nog klein maar als we niets doen, verandert dit natuurgebied in een bos. ​Ook veel bijzondere planten- en diersoorten verdwijnen dan.

Daarom steken ze in Ermelo op zaterdag 30 september weer de handen uit de mouwen! Samen met inwoners halen ze de boompjes en struiken weg

Helpt u mee?
Vele handen maken licht werk. Daarom nodigen wij u van harte uit om mee te helpen op de hei. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding van boswachter Henk Jan Zwart. Ze starten met z’n allen met koffie en thee. Daarna delen ze gereedschap, handschoenen en ander nodig materiaal uit aan de deelnemers.

Om 09.00 uur gaan ze in groepjes de hei op, en aan de slag. Om 12.00 uur sluiten ze de ochtend af met een welverdiende lunch.

Datum: zaterdag 30 september
Tijd: van 09.00 tot 12.00 uur, aansluitend een lunch
Locatie: Groevenbeekse hei

Goed om te wetenHet is belangrijk dat u met een snoei- of takkenschaar overweg kunt. Trek stevige schoenen of laarzen aan. Boompjes en struiken verwijderen is fysiek best zwaar werk.

Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom om mee te helpen, onder verantwoordelijkheid van de ouders. Over de verzamelplaats informeert de gemeente u nog. Meld u aan vóór 25 september

Wilt u helpen? Meld u dan vooraf bij ons aan. Heeft u zelf een scherpe steekschop? Fijn als u deze meeneemt en dit bij de aanmelding noemt. Dan weten we hoeveel steekschoppen ze moeten huren.

U kunt zich aanmelden via een digitaal formulier op www.ermelo.nl/helpenopdehei

Help mee op de hei Groevenbeekse Heide EZ