Help de hei een handje mee!

De Groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht met boompjes en struiken. Deze zijn nu nog klein, maar als we niets doen, verandert dit natuurgebied in een bos. Ook veel bijzondere planten- en diersoorten verdwijnen dan.

Daarom steken ze op 22 oktober weer de handen uit de mouwen! Samen met inwoners halen ze de boompjes en struiken weg

Uw hulp is hard nodig
In 2019 organiseerden ze ook al een meehelpdag op de hei. Door corona lukte dat daarna niet meer. De boompjes en struikjes die in 2019 zijn afgezaagd, lopen nu weer flink uit. Daarom zagen ze de boompjes niet meer af, maar trekken of steken we deze uit. Een aannemer maakt alvast een begin met de grotere bomen en struiken. Inwoners kunnen helpen met het handmatig uitsteken van de kleinere soorten.

Helpt u mee?
Vele handen maken licht werk. Daarom nodigt de Gemeente Ermelo inwoners van harte uit om mee te helpen op de hei. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding van boswachter Henk Jan Zwart. Ze starten met z’n allen met koffie, thee en iets lekkers. Daarna delen ze gereedschap, handschoenen en ander nodig materiaal aan de deelnemers uit. Om 09.00 uur gaan ze in groepjes de hei op, en aan de slag. Om 12.00 uur sluiten we de ochtend af met een welverdiende lunch.
  • Datum: zaterdag 22 oktober    
  • Tijd: van 08.30 tot 12.00 uur, met een afsluitende lunch  
  • Locatie: Groevenbeekse hei, verzamelplaats bij de parkeerplaats eind Steynlaan    
Goed om te weten
  • Het is belangrijk dat u met een snoei- of takkenschaar overweg kunt
  • Trek stevige schoenen of laarzen aan
  • Boompjes en struiken verwijderen is fysiek best zwaar werk
  • Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom om mee te helpen, onder verantwoordelijkheid van de ouders
  • U kunt parkeren bij Calluna/Steynlaan. Maar nog beter: kom op de fiets
Meld u aan voor 17 oktober
Wilt u helpen? Meld u dan vooraf bij ons aan. Heeft u zelf een scherpe steekschop? Fijn als u deze meeneemt en dit bij de aanmelding noemt. Dan weten we hoeveel steekschoppen we moeten huren. Aanmelden kan via de gemeente Ermelo.

Hei foto Gerrit Rekers
(Foto Gerrit Rekers)