Het is nu officieel: geen groot recreatiebad in nieuw Calluna

Het recreatiegedeelte van het nieuwe zwembad in Ermelo wordt kleiner dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dat heeft de gemeenteraad donderdag besloten. 

Het originele plan is volgens de raad veel te duur en met uitzondering van CDA en ChristenUnie vonden alle partijen dat het wel een onsje minder mocht.

Het CDA en de ChristenUnie probeerden met de laatste stuiptrekkingen nog iets uit het laatste debat te halen, maar eigenlijk wisten alle raadsleden van deze partijen dat er weinig meer in zat.
 
Daarom uitte de ChristenUnie alvast teleurstelling in het nieuwe college. ,,Met een beetje schuiven was het vast mogelijk geweest om een goede recreatievoorziening te maken’’, aldus raadslid Jos van de Deure, die ook vond dat er vanuit de inwoners van Ermelo genoeg signalen waren om iets aan de plannen te doen. 

Ook tegenstanders

Wethouder Leo van der Velden was het hier absoluut niet mee eens. ,,Er zijn ook veel tegenstanders van het zwembad, helaas zijn die nu niet in de raadszaal. Het is voor de één nog veel te gek, maar voor de ander niet gek genoeg.’’ Daarmee kwam hij tegemoet aan de opmerking van zijn partijgenoot. De SGP-factievoorzitter Frans Snoek was namelijk ook niet blij met de plannen voor een zwembad, maar dan om een hele andere reden. In de ogen van Snoek is 13 miljoen voor een zwembad nog steeds veel te duur voor een zwembad dat veel te groots is voor een dorp en bovendien veel op het nabijgelegen bosbad Putten lijkt. 

Op de centjes letten

De enige partij die donderdagavond anders stemde dan op de zomeravond in juli 2017, was de VVD. Zij hadden donderdagavond dus wat uit te leggen. ,,De vorige keer was er onvoldoende onderbouwing en dat bracht de raad in de problemen.’’ Zei fractievoorzitter Herma ter Weide. Die erop wees dat er de laatste jaren al genoeg uitgegeven was.   

Jongerenraad

Een ander onderwerp in het debat was het onderzoek van de jongerenraad. Met het onderzoek concludeerden ze dat er nog genoeg jongeren waren met interesse in een uitgebreid zwembad. Omdat de wethouder niets van het onderzoek binnen had gekregen, wilde hij er niet op in gaan. Ook veel raadsleden wilden weinig van het onderzoek weten. In de zaal werden er zelfs vergelijkingen met een Groevenbeek-werkstuk gemaakt. Sarath Hamstra van het CDA, die het onderzoek wilde gebruiken als steun voor het behoud van het recreatiegedeelte, reageerde door te stellen dat veel raadsleden alleen meewerken aan burgerparticipatie als het ze uitkomt.