Hond aan de lijn, is voor kwetsbare dieren fijn!

In vier losloopgebieden voor honden in Ermelo geldt een tijdelijke aanlijnplicht tot en met 20 juni. Dat doet de gemeente om rust te brengen tijdens het broedseizoen in de natuur, maar ook om aanrijdingen met wild te voorkomen.

De meeste hondeneigenaren hebben begrip voor de tijdelijke aanlijnplicht, en houden zich daar heel goed aan

Maar op sommige plekken wordt de maatregel helaas nog niet serieus genomen.

Blijf op de paden en houd honden aan de lijn
In deze periode, tot en met juni, zijn reeën, herten en wilde zwijnen drachtig, en worden er veel jonge dieren geboren. Rust en afstand zijn dan heel erg nodig voor de dieren. De coronacrisis zorgt ervoor dat veel meer mensen de natuur ingaan. Het is daarom extra belangrijk om op de paden te blijven en honden aan de lijn te houden. Als de rust toch wordt verstoord, raken de dieren opgejaagd. Zij kunnen dan de weg oprennen en een aanrijding veroorzaken. Dit gebeurt zowel op klaarlichte dag, als in het donker.

Er is een aanlijnplicht in vier losloopgebieden

Tot 20 juni is er in de volgende losloopgebieden een aanlijnplicht:
  • Jacob Catslaan; bos tussen de Jacob Catslaan, de Staringlaan en gedeelte Leuvenumseweg (Haspelberg);
  • Oude Arnhemsekarweg/Ericalaan (Ruige Veld gebied);
  • Ermelosche Heide (Drieërweg), 
  • Ermelosche Zand/Schietberg
De gemeente Ermelo doet een dringende oproep aan alle hondeneigenaren Wij complimenteren de hondeneigenaren die zich goed aan de tijdelijke maatregel houden. Fijn dat er begrip is! Aan de mensen die er nog niet naar luisteren, doet de gemeente weer de dringende oproep om honden aan te lijnen. Wie de hond zonder lijn uitlaat, kan een bekeuring van € 100,- verwachten. Helaas worden er zelfs bordjes over de
aanlijnplicht weggehaald. De gemeente vraagt iedereen om deze bordjes te laten staan.