In vertrouwen voor Ermelo

Vorige week dinsdag  heeft de ledenvergadering van de SGP kiesvereniging Ermelo/Speuld ingestemd met de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De slogan waarmee de verkiezingen wordt ingegaan luidt: STEM IN VERTROUWEN VÓÓR ERMELO! Dit in navolging van de landelijke slogan.

SGP Ermelo presenteert een kandidatenlijst van 20 personen

Er is gekozen voor deskundigheid, ervaring en talentvolle mensen. De afgelopen raadsperiode heeft in het teken gestaan van ervaring- en kennisoverdracht. Dit om de stabiele koers van de SGP-inbreng te kunnen waarborgen.

Bij de vorige verkiezingen heeft de partij een grote stemmenwinst geboekt, dat stemde tot dankbaarheid en verwondering. Met deze kandidaten proberen we de huidige positie verder uit te bouwen voor de toekomst van ons dorp.

Leo van der Velden is voor de derde keer lijsttrekker. In het huidige college is hij wethouder met een brede portefeuille. De achterliggende periode zijn er binnen zijn portefeuille positieve resultaten geboekt, waaronder het verhogen van de kwaliteit van de openbare ruimte, het verbeterde onderhoud van wegen en fietspaden. Bovendien zijn er stappen gezet op het gebied van duurzaamheid en is het contact tussen de gemeente en ondernemers verbeterd. Pieter Stam staat wederom op de tweede plaats. Hij heeft inmiddels ervaring als raadslid in Ermelo en  Soest. In de afgelopen raadsperiode heeft hij zich onder andere ingezet voor diverse woningbouwinitiatieven. René Heij neemt plek drie in. Hij heeft inmiddels een aantal jaren ervaring als fractievertegenwoordiger. Zijn ervaring wordt graag meegenomen naar de nieuwe raad.

Op nr. 4 en 5 is er plaats ingeruimd voor nieuwkomers. Dat zijn Gert-Jan Koetsier en Hans Gerald Roestenburg, hij draait inmiddels enige tijd mee in de steunfractie . Bert van der Garde heeft besloten zijn taak als fractievertegenwoordiger te beëindigen. Wij danken hem hartelijk voor de jarenlange inzet. Frans Snoek fungeert als lijstduwer op nr. 20. Hij heeft te kennen gegeven een stap terug te willen doen. Vanaf 1972 heeft hij de SGP vertegenwoordigd in de plaatselijke politiek. De plaatselijke kiesvereniging van de SGP Ermelo/Speuld is hem zeer dankbaar voor al het verrichte werk en de grote betrokkenheid waarmee hij dit altijd heeft gedaan.
Zondagsrust, woningbouw en bedrijfslocaties.

De leden hebben tijdens de onlinevergadering ook ingestemd met het verkiezingsprogramma. Dit deelde Henry van Wingerden, de voorzitter van de kiesvereniging na afloop van de ledenvergadering mee. Speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn: het behoud van de zondagsrust in Ermelo. Het stimuleren van de plaatselijke economie in combinatie met  het zorgdragen voor de plaatselijke ondernemer. Daarnaast het volop inzetten op woningbouw in Ermelo en het verhogen  van het onderhoudsniveau van de leefomgeving zoals die in de huidige coalitie weer op peil is gebracht.

Tijdens de ledenvergadering werden ook de hoofdlijnen van het campagneplan gepresenteerd. De SGP-speerpunten zullen door de campagnecommissie op een effectieve, creatieve wijze in de gemeente in beeld worden gebracht. Op D.V. vrijdag 11 maart 2022 zal een bijzondere verkiezingsbijeenkomst worden georganiseerd.