Interactie Sportbedrijf brengt je (ook nu) in beweging

Het Corona virus en de RIVM maatregelen houden een ieder in zijn greep en brengen nogal wat verandering teweeg. Kinderen en ouders die met elkaar (t)huiswerken, de sportvelden en het zwembad dicht en niet met een groep vrienden afspreken.

“Nu de wereld en onze werkomgeving er in een paar weken heel anders uit zien passen wij ons werkzaamheden en aanbod ook aan”, aldus directeur Mark Broere van Interactie Sportbedrijf Ermelo.

In ons sportbedrijf is er de laatste weken veel gepoetst, met de gepaste afstand tussen collega’s natuurlijk. Ook hebben we enkele onderhoudsklussen die in de zomer gepland stonden, naar voren kunnen halen.  De sauna ziet er weer als nieuw uit en alle veiligheidsmaatregelen  “nu het water stil ligt” zijn genomen, zodat de inwoners van Ermelo op een later tijdstip weer kunnen komen zwemmen.

Onze medewerkers houden contact met de ouderen die veelvuldig komen zwemmen en met de ouderen van het beweegloket. Bewegen is altijd goed maar nu nog belangrijker om je weerstand op peil te houden.
 
Interactie Sportbedrijf Ermelo zorgt ervoor dat er genoeg tips zijn om ook deze weken in beweging te komen. Het team buurtsportcoaches is creatief en actief aan de slag gegaan met beweeg challenges, spelletjes voor jong en oud en vervangende gymlessen voor het primair onderwijs. Je kunt ze allemaal terugvinden op social media en ook ons You tube kanaal wordt gevuld met video’s.

Daarnaast helpen wij Welzijn Ermelo uit de brand. Een van onze medewerkster brengt de maaltijden rond bij ouderen in Ermelo. Normaliter verzorgen vrijwilligers deze klus, maar dat is nu niet mogelijk. Manager Marjo de Groot vertelt, “met een scala aan veiligheidsmaatregelen ging één van onze collega’s woensdagmorgen op pad. “Super fijn dat we in deze tijd onze helpende hand kunnen bieden aan de inwoners van Ermelo”.

Ze vervolgt “ook assisteren we bij een klus bij de Wijkvereniging West om versneld buurtjes op te zetten. Een buurtje is een hulpmiddel om binnen je buurt te weten waar je moet zijn "wanneer je ergens mee zit". Ad de Kort van Wijkvereniging West licht toe. “ De wijkvereniging is dit versneld aan het opzetten om daarmee een aantal mogelijke gevolgen van het Corona virus het hoofd te kunnen bieden” Woon je in Ermelo-West en wil je ook een Buurtje als 'warme deken', stuur dan een email naar wijkvereniging@ermelowest.nl

Heeft uw maatschappelijke organisatie een vraag of een verzoek, neem dan contact op met Marjo de Groot op telefoonnummer: 06-32453540 en wij kijken of wij kunnen helpen.

(Foto Jarno de Groot)