Inwoners kunnen meedenken over een geschikte opvanglocatie voor vluchtelingen in Ermelo

De gemeenteraad van Ermelo heeft op 28 juni 2023 akkoord gegeven voor een onderzoek naar een geschikte opvanglocatie voor vluchtelingen. Inwoners van Ermelo kunnen hierover meedenken. Via het Online Dorpsgesprek (www.onlinedorpsgesprek.ermelo.nl) kunnen zij t/m 22 juli a.s. een locatie doorgeven die volgens hen geschikt is. 

In Nederland zijn te weinig opvangplekken voor vluchtelingen. Dit leidt tot schrijnende situaties

De rijksoverheid heeft iedere gemeente, ook Ermelo, dringend gevraagd om opvang te organiseren. Als gastvrije zorggemeente wil Ermelo een bijdrage leveren. Daarom is de gemeente op zoek naar de meest geschikte locatie voor de opvang van circa 100 vluchtelingen voor een periode van maximaal vijf jaar. De uitkomsten van het onderzoek worden vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Inwoners kunnen een locatie doorgeven die binnen de gemeentegrenzen van Ermelo ligt, maar niet in Natura2000 gebied. Via het Online Dorpsgesprek zien zij op de kaart welke gebieden dat zijn. De projectgroep Ermelo Helpt bekijkt of de doorgegeven locatie geschikt is. Op het Online Dorpsgesprek kan men op de hoogte blijven van het proces. 
 
Liever een locatie doorgeven per telefoon? Dat kan via het algemene nummer 0341 567321.