Johan en Sonja Klapwijk vieren platina huwelijk!

Dinsdag 28 mei viert het echtpaar Johan en Sonja Klapwijk - Jager hun 70-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Joon bracht het echtpaar op dinsdag 28 mei een felicitatiebezoek.

Echtpaar Klapwijk Harderwijk

Levensloop 70-jarig huwelijksjubileum van Johan en Sonja Klapwijk-Jager

Johan en Sonja hebben elkaar leren kennen in Arnhem, waar Johan is opgegroeid en woonde. Sonja kwam uit Beesd (Betuwe). Na 2 ½ jaar verkering trouwden zij in het jaar 1954 in Beesd. 

Johan met een opleiding als kleermaker, kreeg een baan bij een kledingzaak in Haarlem. Het paar ging wonen in Heemstede. Inmiddels was de eerste dochter Cobie geboren. Daarna volgde 2 verhuizingen in Haarlem. Aan de Vondellaan bestond het gezin uit de 2e dochter Anke en 1e zoon Bram. Het was voor iedereen een fijne tijd om te wonen.

Johan wilde graag leiding geven aan een eigen kledingzaak. Hij kreeg een aanstelling bij een kledingzaak in Grootebroek. Het was wennen in de Noord-Hollandse plaats. Johans werk werd wel erg gewaardeerd, maar het gezin verhuisde na een aantal jaren naar Culemborg. Daar kregen zij een grote woning boven een kledingzaak, waar Johan de leiding had. Sonja had op deze manier meer contact met haar familie.

Na 4 jaar kwam Utrecht in beeld. Johan kwam te werken bij een herenmodezaak in het centrum. Wonend in een nieuwe flat in Overvecht, werd de 2e zoon Jacco geboren. In de carrière van Johan paste ook een andere job: vertegenwoordiger voor grote kledingzaken. Er werd een huis gekocht aan de Varenlaan in Ermelo. Met zijn ondernemende geest en verstand van stoffen en kleur kwam zijn taak als inkoper in beeld.

Johan had ook visie voor een eigen zaak. Samen met vriend Edgar werd een boetiek geopend in Gouda en daarna in Amersfoort en Ermelo. Het gezin verhuisde naar de Brederodelaan. De oudste 2 kinderen waren al uit huis. Het plan om een Klapwijk Herenmode zaak te starten werd gerealiseerd in Barneveld en uiteindelijk in Ermelo. Deze zaak bestaat nog steeds en wordt gerund door zijn zoon Bram Klapwijk.

Johan en Sonja hebben met heel veel plezier 35 jaar aan de Brederodelaan gewoond. Zij besloten vanwege hun hoge leeftijd een appartement in het centrum van Ermelo te kopen. Hier woont Sonja nog steeds. Johan kwam jaren geleden vanwege gezondheidsredenen (en dementie) uiteindelijk terecht in Sonnevanck.

De liefde voor elkaar is nog steeds voelbaar. Sonja verzorgt haar taak als mantelzorger met veel bewogenheid. Kenmerkend voor hun huwelijk is ook de passie die zij hebben voor God en het evangelie. Zij hebben in de tijd van het Oostblok veel bijbels en lectuur gesmokkeld met hun camper naar Roemenië. Alles in het geheim; hun eigen kinderen hadden geen details van de operaties. Johan en Sonja werden wel gesteund door de organisatie Israël en de Bijbel. Zij zijn in Oekraïne geweest en hebben ook veel gelovige Joodse mensen bezocht in Duitsland. Met veel dankbaarheid kijken zij terug op alle avonturen en de leiding van God die zij hebben mogen ervaren in hun leven. Dankbaarheid overheerst ook nu, terwijl zij van elkaar gescheiden zijn. Hun liefde zal altijd verbinden.