Jonkheer Sandbergweg moet opnieuw geasfalteerd

Door Harry Schipper – Het bedrijf dat afgelopen zomer de Jonkheer dr. C.J. Sandbergweg heeft voorzien van nieuw asfalt met extra brede oranjerode fietsstroken, moet daarmee opnieuw aan de slag.

De gemeente Ermelo is ontevreden over het uitgevoerde werk. Dat heeft wethouder Leo van der Velden geantwoord op vragen van het CDA-raadslid Dick te Brake. Die had al kort na het asfalteren aangekaart dat de werkzaamheden niet goed waren uitgevoerd.

“De rode fietssuggestiestroken zijn al direct een sterk versleten uiterlijk gaan geven. Alsof ze al jaren zijn gebruikt. En ter hoogte van NaVoBi is bijna alles zwart; er is daar geen fietssuggestiestrook meer te zien”.

Te Brake vindt ook dat het wegdek er hobbelig is en niet strak uitgevoerd. De wethouder bleek er al weet van te hebben. Volgens hem ontbreken de fietsstroken, ‘omdat die kapot gereden worden door het zware vrachtverkeer dat bij NaVoBi indraait en uitrijdt’. Hij geeft het asfalteringsbedrijf een maand de tijd om met een herstelplan te komen en wil dat de herstelwerkzaamheden komende voorjaar gereed zijn. “Het is nu toch te koud om te kunnen asfalteren”, liet hij weten.