Kinderen doen het te weinig; buitenspelen en bewegen

Op woensdag 2 en 16 november organiseert Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. het Speeltuinen festijn en op woensdag 23 november Jachtseizoen. Alle kinderen uit Ermelo kunnen gratis meedoen aan deze activiteiten om zo het buitenspelen te stimuleren. Want wat is er nou leuker dan samen met je vrienden plezier maken?

Er is een bewegingsarmoede gaande

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Dat is zorgelijk, omdat bewegen goed is voor hun fysieke, mentale, motorische en sociale ontwikkeling. Ook het buitenspelen neemt de laatste jaren sterk afneemt. Daarom komt Interactie in actie.

Samen plezier maken
Interactie wil kinderen van jongs af aan het plezier in bewegen bijbrengen, daar hoort ook buitenspelen bij. Als onderdeel daarvan organiseren de Buurtsportcoaches in november verschillende (buiten) activiteiten.

Kom jij ook buitenspelen?
Op woensdag 2 en 16 november kun je van 14:00 - 15:00 uur bij het Indianenbos deelnemen aan het Speeltuinen festijn. Onder begeleiding van een Buurtsportcoach kunnen kinderen slagbal spelen en de week daarop Tien-tellen-in-de-Rimboe.

Wegens groot succes wordt op woensdag 23 november ‘Jachtseizoen’ weer georganiseerd. De start is bij Sportcentrum Calluna. In verschillende rondes gaan kinderen op jacht naar de vier Buurtsportcoaches, die telkens van locatie veranderen. Het wordt weer een race tegen de klok.

Meer informatie over de gratis buitenactiviteiten? Ga naar https://www.interactie-ermelo.nl/agenda