Klaas en Janny Kreuze 60 jaar getrouwd

Op dinsdag 3 december heeft het echtpaar Kreuze hun 60-jarig huwelijksjubileum gevierd. De burgemeester bezocht hen op donderdag 5 december om het bruidspaar te feliciteren. 
 

Echtpaar Kreuze Ermelo

Levensloop bruidspaar Kreuze

Janny Kreuze (14-12-37) en Klaas Kreuze (19-02-1937) zijn in het Drenthse land geboren en wel in Meppel. Tijdens een braderie in september 1956 leerden zij elkaar kennen. Het klikte tussen hen beiden en de verkering monde uit in een verloving in 1958. 

Klaas vervulde zijn militair dienstplicht bij de Huzaren van Boreel, een verkenningseenheid. Janny werkte met kinderen in een tehuis voor 'bleekneusjes' in Nunspeet. Na de militaire dienst ging Klaas in 1959 naar een politieopleiding in Den Haag. Klaas hield niet zo van een kantoorbaan en was liever in beweging. In hetzelfde jaar konden zij via de kerk een kamer in Den Haag krijgen en zodoende besloten zij om op 3 december 1959 te trouwen. Janny ging bij de thuiszorg werken en Klaas maakte zijn politieopleiding af. 

Het huwelijk van Klaas en Janny werd bekroond met twee kinderen, een jongen en een meisje. Na een aantal keer te zijn verhuisd naar een andere flat vanwege de gezinsuitbreiding, besloten zij om de 'grote stad' te verlaten en zijn zij in een leuke eengezinswoning in Rijnsbrug gaan wonen.  

Klaas volgde verschillende cursussen en werkte bij diverse eenheden bij de toen nog Haagse politie, zoals uniform dienst en enkele recherche onderdelen. Na twintig jaar bij de Haagse politie ging hij werken bij het ministerie van Ministerie van Justitie als buitengewoon algemeen opsporingsambtenaar. Janny heeft veel op de kinderen gepast. Niet alleen paste ze op haar eigen kinderen, ook de kinderen van moeders die werkten konden bij haar terecht. Janny heeft ook met plezier op haar 7 kleinkinderen gepast.

Klaas en Janny hebben een leuke tijd in Den Haag en Rijsburg gehad. Na de baanverandering gingen zij in Huizen wonen. Daar heeft Klaas als oproepkracht havenmeester in de gemeentelijke jachthaven gewerkt. 

Na 40 dienstjaren zijn Klaas en Janny verhuisd naar Ermelo in een prachtig appartement aan de Constantijnlaan. Zij houden erg van fietsen, zo hebben ze fietstochten langs de Donau, Moezel en de Inn gemaakt. Ook vonden ze de rijwielvierdaagde heel leuk. Bij alle fietstochten genieten zij van de natuur, dorpjes en plaatsen. Na de pensionering werden zij lid van de Christelijke Caravan Club. Hiermee hebben zij vele landen van Europa bezocht. Klaas houdt nog steeds ontzettend veel van zeilen en is nog vaak op het water te vinden.

In het weekend van 14 december vieren zij samen met hun kinderen en kleinkinderen het diamanten huwelijk. Een kleinkind studeert momenteel in het buitenland en komt speciaal voor deze gelegenheid terug. Familie is erg belangrijk voor Klaas en Janny, ze kijken er naar uit om het met elkaar te vieren.