Klaasje Groen - Schra viert haar 100ste verjaardag

Maandag 21 augustus viert Klaasje Groen haar 100ste verjaardag. Burgemeester Hans van Daalen bracht haar vanmiddag een felicitatiebezoek. Haar familie was hier ook bij aanwezig.
 

Levensloop Klaasje Groen - Schra

Ze is geboren in Wolvega op 21-08-1923 en viert vandaag op 21-08-2023 haar 100ste verjaardag. Ze heeft 2 broers waarvan er nog één leeft (Tiemen – 94 jaar).

Op de jongelingsvereniging kreeg ze verkering met Marten Groen. Na 5 jaar zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. Ze hebben toen de boerderij van zijn vader overgenomen en zijn tot 1970 daar in Wolvega veehouder geweest.

Er zijn 4 kinderen (1 dochter en 3 zoons), 8 kleinkinderen waarvan één kleindochter is overleden en 6 achterkleinkinderen.

In mei 1970 zijn ze om gezondheidsredenen van Marten gestopt met de boerderij en verhuisd naar Harderwijk. Marten is daar in het bedrijf (Frisia – Harderwijk) van zijn schoonvader gaan werken.

Klaasje is altijd huisvrouw geweest en heeft gezorgd voor het gezin. In de tijd dat ze de boerderij nog hadden, heeft ze daarnaast actief meegeholpen op de boerderij. Haar grote hobby’s waren tuinieren (eigen moestuin) en orgelspelen. Vele jaren heeft ze in een zangkoor gezongen. Samen hebben ze vele vakanties gehouden en verre reizen gemaakt.

Tot 2020 hebben ze samen geheel zelfstandig in Harderwijk gewoond. Begin 2020 zijn ze samen om gezondheidsredenen een aantal maanden in een zorghotel in Wapenveld verzorgd. In maart 2020 zijn ze samen naar het Zorgcentrum Kroondomein in Ermelo gegaan. In het Kroondomein heeft haar man Marten nog zijn 100ste verjaardag gevierd.

Hij is op 24 juni 2021 overleden. Ze zijn 74 jaar getrouwd geweest. Eerst samen en nu alleen woont ze met veel plezier in het Kroondomein en is tevreden, dankbaar en blij met de liefdevolle verzorging die ze hier ontvangt.

Mevrouw Groen Schra 100 jaar